Diós gesztenyetorta Diós gesztenyetorta

Diós gesztenyetorta

Sütemény Torta

Egy különleges finomság: Fedezd fel a Diós gesztenyetorta varázslatát!

Diós gesztenyetorta recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 55 perc.

A Diós gesztenyetorta egy igazán különleges édesség, amely egyben finom és egzotikus is. A dió és a gesztenye kombinációja érdekes és ízletes összhangot teremt. 

Diós gesztenyetorta

Diós gesztenyetorta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Diós gesztenyetorta.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 40 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 55 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 10 főre
Kalória 374 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a forma kikenéséhez:

a lekenéshez:

  • 2 evőkanál sárgabaracklekvár

a gesztenyekrémhez:

a tetejére:

  • 4 evőkanál tortadara

Elkészítés
 

  • A tojásokat szétválasztjuk. Sárgájukat a kristálycukorral fehéredésig keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc. A diót a morzsával összeforgatjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A cukros tojássárgájára ráteszünk egyharmadnyi morzsás diót, erre pedig egyharmadnyi habot. Könnyed mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék diót és habot ugyanígy, további két részletben adjuk hozzá.
  • Egy 24 cm átmérőjű kerek tortaformát margarinnal kikenünk, liszttel behintjük. A diós masszát beleöntjük, és elsimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 15 perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
  • A lekvárt kiskanállal kikeverjük, a tésztára öntjük, egyenletesen, vékonyan elsimítjuk rajta. Kb. fél órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy egy kicsit megdermedjen a lekvár. A szobahőmérsékletlen fölengedett gesztenyemasszát áttörjük, majd a puha (szobahőmérséklettű) margarinnal, a porcukorral és a rummal habosra keverjük. Egyenletes vastagságban rákenjük a lekváros tortalapra. Hűtőszekrényben dermesztjük rövid időn (kb. 30 percen) át, végül a kétféle olvasztott csokoládét kiskanállal a tetejére csurgatjuk. Letakarva hűtőszekrénybe tesszük.
  • Tálalás előtt a torta szélét forró vízbe mártott késsel a tortakarika belső pereme mentén körbevágjuk, így könnyebben leemelhetjük róla a tortakarikát. A tortát forró vízbe mártott késsel cikkekre vágjuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Diós gesztenyetorta-hoz!

Tápérték

Kalória: 374kcalSzénhidrát: 35gFehérje: 5gZsír: 25gTelített zsír: 5gTöbbszörösen telítetlen zsír: 9gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gTrans Fat: 1gKoleszterin: 50mgNátrium: 227mgKálium: 204mgÉlelmi rost: 1gCukor: 15gVitamin A: 811IUVitamin C: 11mgKalcium: 33mgVas: 1mg
Keyword diós, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 258, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating