Ferrero rocher Ferrero rocher

Ferrero rocher

Bonbon Csokigolyó

A Ferrero Rocher csokoládé varázslatos világa: felfedezésre vár!

Ferrero rocher recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 30 perc.

A Ferrero Rocher, mint márkanevet talán nem kell bemutatni senkinek sem, hiszen ez a finom csokoládé édesség a maga nemében egyedülálló és egyben rendkívül népszerű. De vajon mi a titka ennek a mágikus, aranyba csomagolt csokoládé gömbnek?

Ferrero rocher

Ferrero rocher

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Ferrero rocher.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Teljes idő 30 perc
Fogás desszert
Konyha Olasz
Mennyiség 4 főre
Kalória 808 kcal

Hozzávalók
  

  • 10 dkg mogyorókrémmel töltött ostya összemorzsolva
  • 15 dkg török mogyoró apróra törve
  • 20 dkg Nutella

a bevonathoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés
 

  • Az összemorzsolt ostyát, a tört mogyorót és annyi nutellát, amennyit felvesz, összekeverünk. Lágy, gyúrható masszát kell kapnunk.
  • Vizes kézzel apró gömböket formálunk. Sütőpapírral bélelt tálcára helyezzük és a hűtőbe tesszük 1 órára. Így eléggé megkeményedik ahhoz, hogy csokiba tudjuk mártani.
  • Egy másik tálcát kibélelünk alufóliával, mégpedig úgy, hogy a tompa fényű oldala legyen felfelé. Ha a fényes oldalára tesszük a csokit, akkor ráragad. A tompa fényűről viszont gyönyörűen le lehet szedni.
  • A csokoládét 1 evőkanál olajjal felolvasztjuk. A hűtőből kivett golyókat hústűre tűzzük és beleforgatjuk a csokiba.
  • Az alufóliás tálcára ültetjük és hideg helyre tesszük fogyasztásig. Szobahőmérsékletlen hamar megpuhul.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Ferrero rocher-hoz!

Tápérték

Kalória: 808kcalSzénhidrát: 65gFehérje: 12gZsír: 57gTelített zsír: 22gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 23gTrans Fat: 1gKoleszterin: 1mgNátrium: 26mgKálium: 637mgÉlelmi rost: 9gCukor: 35gVitamin A: 19IUVitamin C: 2mgKalcium: 115mgVas: 7mg
Keyword bonbon
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Történet:

A Ferrero Rocher nevű desszert a világhírű olasz Ferrero cég egyik legnépszerűbb terméke, amelyet 1982-ben dobtak piacra. Egy nagyon különleges, mogyorókrémmel és egész mogyoróval töltött ostyaszelet, amit étcsokoládéba mártanak, majd aprított mogyoróval borítanak. Az édesség nevét Michele Ferrero, a Ferrero cég alapítójának egyik fia adta, aki a Rocher de Massabielle, a Lourdes-ban található sziklát vette alapul. A luxus és a kifinomult ízlés szimbólumává vált az egész világon.

Tálalás:

A házi Ferrero Rocher golyókat legjobban hűtve érdemes tálalni. Tegyük őket egy szép desszerttányérra vagy -tálra, esetleg kistányérokon is kínálhatjuk őket, mintha valódi pralinékat szolgálnánk fel. Egy csésze kávé vagy tea mellett kitűnő desszertet kapunk.

Alternatív hozzávalók:

A Ferrero Rocher golyókhoz használt Nutella helyett használhatunk más mogyorókrémet is, esetleg házilag elkészített mogyoróvajat. Az étcsokoládé helyett használhatunk tejcsokoládét is a bevonathoz, vagy vegyesen használhatunk ét- és tejcsokoládét. A török mogyoró helyett pedig próbálkozhatunk másféle diófélékkel is, például mandulával vagy pisztáciával, hogy egy kis változatosságot vigyünk az édességbe.

Egészségügyi előnyök:

A Ferrero Rocher golyók, mint minden édesség, mértékkel fogyasztva károsak, de a benne lévő mogyoró bizonyos egészségügyi előnyökkel is járhat. A mogyoró jó forrása az egészséges zsíroknak, mint az omega-6 és omega-3 zsírsavaknak, amelyek segíthetnek csökkenteni a szívbetegségek kockázatát. Emellett gazdag rostban, fehérjében és vitaminokban, különösen az E-vitaminban és a B-vitaminokban, amelyek támogatják a szervezet normális működését.

Variációk:

A Ferrero Rocher golyókban számos változat elkészíthető a fenti recept alapján. Például vegyes dióféléket használhatunk a töltelékhez, vagy különféle ízesítéseket adhatunk hozzá, mint például narancshéjat vagy kávét. A bevonatot pedig készíthetjük fehér csokoládéból, vagy bevonhatjuk a golyókat kókuszreszelékkel vagy kakaóporral is.

Érdekességek:

A golyók nem csak az édességük miatt népszerűek. Ezeket az édességeket gyakran ajándékozzák ünnepeken, és a világ számos részén elismerték, mint a luxus és elegancia szimbólumait. A Ferrero Rocher a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült: 2008-ban az Egyesült Királyságban elkészítettek egy 508 kg-os Ferrero Rocher-t, amely ezzel a világ legnagyobb golyója lett.

(össznézettség: 249, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése