Kapros túrós lepény

Kapros túrós lepény recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.

(össznézettség: 9, mai nézettség: 1 )
Kapros túrós lepény
Kapros túrós lepény
Szavazatok: 1
Értékelés: 4
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Recept nyomtatása
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kapros túrós lepény
Kapros túrós lepény
Szavazatok: 1
Értékelés: 4
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Recept nyomtatása
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kapros túrós lepény
Mennyiség Előkészítés Sütés/főzés
8főre 30perc 30perc
Mennyiség Előkészítés
8főre 30perc
Sütés/főzés
30perc
Hozzávalók
Mennyiség: főre
Hozzávalók
Mennyiség: főre
Elkészítés
  1. 1 dl langyos tejben a cukorral megfuttatjuk az élesztőt. A lisztet nagyobb tálba öntjük, hozzáadjuk a tejes élesztőt, az olvasztott vajat, a porcukrot, a tojások sárgáját és a pici sót.
  2. Elkezdjük összedolgozni és közben a többi langyos tejet is hozzáadjuk. Közepesen kemény tésztává dolgozzuk - dagasztjuk össze. Letakarva kb. 60 percig kelesztjük. Lehetőleg langyos helyen.
  3. Ezután kinyújtjuk és vajazott-lisztezett tepsibe fektetjük. Erre öntjük a túrós masszát.
  4. A túrót áttörjük és jól összedolgozzuk a tojássárgájával, a búzadarával, a tejföllel és a cukorral. A kaprot apróra vágjuk és belekeverjük a krémbe.
  5. A 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük és ezt is a túrós masszához adjuk.
  6. Ezután a tésztára öntjük és közepes lángon megsütjük.
Megjegyzés

Jó étvágyat a Kapros túrós lepény-hez!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük