Pacalpörkölt Pacalpörkölt

Pacalpörkölt

Húsételek

Pacalpörkölt recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 180 perc.

Pacalpörkölt

Pacalpörkölt

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Pacalpörkölt.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 1 óra
Sütés/főzés 2 hours
Teljes idő 3 hours
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 796 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A pacalt és a körmöt alaposan megtisztítjuk, a pacalt csíkokra, a körmöt három darabra vágjuk.
  • A hagymát üvegesre megpirítjuk, majd pirospaprikával megszórjuk és öntünk rá egy kis vizet, hogy a paprika nehogy leégjen.
  • Ekkor beletesszük a csíkokra vágott pacalt, és a darabokra vágott körmöt. Majd annyi vizet öntünk rá, amennyi két-háromujjnyival ellepi. És lassú tűzön, időnként megkeverve körülbelül két órát főzzük.
  • Amikor már majdnem megfőtt megfűszerezzük, sóval, majoránnával, szurokfűvel, borsikafűvel és borssal.
  • A körmöt, ha már megfőtt kivesszük vigyázva rá, nehogy szétfőjön.
  • Főtt burgonyával, vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Pacalpörkölt-höz!

Tápérték

Kalória: 796kcalSzénhidrát: 10gFehérje: 58gZsír: 21gTelített zsír: 1gTrans Fat: 1gKoleszterin: 28mgNátrium: 514mgKálium: 183mgÉlelmi rost: 2gCukor: 4gVitamin A: 905IUVitamin C: 7mgKalcium: 53mgVas: 2mg
Keyword húsétel, marha, pacal, pörkölt
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 862, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése