Sajtos kifli

Sajtos kifli recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.

(össznézettség: 8, mai nézettség: 1 )
Sajtos kifli
Sajtos kifli
Szavazatok: 1
Értékelés: 5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Recept nyomtatása
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sajtos kifli.
Sajtos kifli
Szavazatok: 1
Értékelés: 5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Recept nyomtatása
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sajtos kifli.
Mennyiség Előkészítés Sütés/főzés
8főre 40perc 20perc
Mennyiség Előkészítés
8főre 40perc
Sütés/főzés
20perc
Hozzávalók
Mennyiség: főre
Hozzávalók
Mennyiség: főre
Elkészítés
  1. Az élesztőt megfuttatjuk a langyos cukrostejben.
  2. Amikor megkelt hozzáadjuk a liszthez, a tojással, a kefirrel, az étolajjal és egy csipet sóval együtt. Az egészet jól kidolgozzuk és 12 egyenlő részre osztjuk.
  3. A margarint a két teáskanál sóval habosra keverjük, és 6 részre osztjuk. A tésztából kb. 30 cm átmérőjű köröket nyújtunk. Egyszerre két kört készítünk el, az egyiket lekenjük a sós margarinnal, a másik lapot rátesszük a tetejére, és a széleket jól lenyomogatjuk.
  4. Aztán a kört felszeleteljük 16 egyenlő részre és a kis kifliket csavarunk fel a körcikkekből. A vastagabb felénél kezdjük a feltekerést, és a végén egy kicsit meghajlítjuk. Mind a 12 részből így készítjük el egymás után a kifliket.
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, megkenjük felvert tojással, megszórjuk sajttal és egy órát kelesztjük.
  6. Mire a végét is feltekerjük, az elejét már betehetjük a sütőbe. A sütőt 180°C fokra előmelegítjük és 20 percig sütjük. Langyosan nagyon finomak a kiflik, de még másnap is ropogósak maradnak.
Megjegyzés

Jó étvágyat a Sajtos kifli-hez!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük