Sajtos vagdalt Sajtos vagdalt

Sajtos vagdalt

Húsételek Sertés

Sajtos vagdalt recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 110 perc.

Sajtos vagdalt

Sajtos vagdalt

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sajtos vagdalt.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 1 óra 30 perc
Teljes idő 1 óra 50 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 504 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A zsemléket beáztatjuk, a hagymát finomra összevágjuk és zsíron megdinszteljük.
  • A sajt kivételével összegyúrjuk a hozzávalókat. Egy darab alufóliát kicsit megolajoztuk, és azon ujjnyi vastagon szétlapítjuk a húst.
  • Nagyobb reszelővel ráreszeljük a sajtot, a fólia segítségével feltekerjük, sütőpapírral bélelt hosszúkás tepsibe vagy nagyobb őzgerinc formába rakjuk. A tetejére pár kiskanál zsírt rakunk.
  • Fóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben, 180-190°C fokon hőlég keveréssel kb 1,5 órát sütjük!
  • Egy óra elteltével kiborítjuk egy tepsibe és a másik oldalát is tovább pirítjuk, mielőtt kész sűrített paradicsommal megkenjük, de már csak pár percre tegyük vissza a sütőbe!
  • Hidegen kitűnően szeletelhető!

Megjegyzés

Jó étvágyat a Sajtos vagdalt-hoz!

Tápérték

Kalória: 504kcalSzénhidrát: 11gFehérje: 31gZsír: 37gTelített zsír: 16gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 15gTrans Fat: 1gKoleszterin: 176mgNátrium: 645mgKálium: 616mgÉlelmi rost: 2gCukor: 3gVitamin A: 1765IUVitamin C: 21mgKalcium: 257mgVas: 3mg
Keyword húsétel, sajtos
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 645, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése