Sárgaborsó főzelék Sárgaborsó főzelék

Sárgaborsó főzelék

Főzelékek Főzelékek zöldségből

Sárgaborsó főzelék recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 35 perc.

Sárgaborsó főzelék

Sárgaborsó főzelék

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sárgaborsó főzelék.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 1 óra
Teljes idő 1 óra 10 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 446 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • 2-3 órával a főzés előtt beáztatjuk a sárgaborsót.
  • Kevés olajon az apró kockára vágott vöröshagymát üvegesre dinsztelem. Beleteszem az aprított fokhagymát.
  • A borsóról leöntöm a vizet, és ráteszem a hagymára, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje legalább két ujjnyira. Mehet bele a só, ételízesítő, bors és a babérlevél. Puhára főzöm.
  • Miután megfőtt, kiveszem belőle a babérlevelet, és botmixerrel összeturmixolom. Kevés szódabikarbónát szoktam forrás után tenni bele. Sűríteni, rántani nem szoktam, önmagától is sűrűsödik.
  • Fasírttal, sült virslivel, kolbásszal tálalható.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Sárgaborsó főzelék-hez!

Tápérték

Kalória: 446kcalSzénhidrát: 81gFehérje: 28gZsír: 7gTelített zsír: 1gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 1gNátrium: 315mgKálium: 1112mgÉlelmi rost: 19gCukor: 3gVitamin A: 15IUVitamin C: 1.7mgKalcium: 10mgVas: 0.5mg
Keyword főzelék
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 1 020, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating