Sült karaj karfiolpürével Sült karaj karfiolpürével

Sült karaj karfiolpürével

Húsételek Sertés

Sült karaj karfiolpürével recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 40 perc.

Sült karaj karfiolpürével

Sült karaj karfiolpürével

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sült karaj karfiolpürével.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 405 kcal

Hozzávalók
  

a karfiolhoz:

a karajhoz:

a sütéshez:

  • olaj

Elkészítés
 

  • A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk. Rátöltjük a vizet, a tejet, beletesszük a megtisztított, kettévágott fokhagymát, kevés sót adunk hozzá és puhára főzzük.
  • Leszűrjük, a fokhagymát kivesszük, belekavarjuk a vajat, majd botmixerrel pürésítjük. Ízlés szerint sóval, fehér borssal, szerecsendióval fűszerezzük.
  • A húst szeletekre vágjuk és enyhén kiklopfoljuk, sóval, borssal, fűszerpaprikával, morzsolt zsályával ízesítjük. Beleforgatjuk lisztbe, majd forró olajon mindkét oldalát néhány perc alatt pirosra sütjük.
  • A karfiolpürével tálaljuk, nyakon öntve egy kevés pecsenyezsírral.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Sült karaj karfiolpürével-hez!

Tápérték

Kalória: 405kcalSzénhidrát: 17gFehérje: 34gZsír: 23gTelített zsír: 6gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gTrans Fat: 1gKoleszterin: 91mgNátrium: 464mgKálium: 1203mgÉlelmi rost: 5gCukor: 7gVitamin A: 799IUVitamin C: 97mgKalcium: 130mgVas: 2mg
Keyword húsétel, sertés
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 237, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating