Szedres mascarponés kocka Szedres mascarponés kocka

Szedres-mascarponés kocka

Édes sütemény Sütemény

Szedres-mascarponés kocka recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 42 perc.

Szedres mascarponés kocka

Szedres-mascarponés kocka

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Szedres-mascarponés kocka.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 12 perc
Teljes idő 42 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 865 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A tojásokat kettéválasztjuk sárgájára és fehérjére. A sárgáját 8 dkg cukorral elkeverjük, és belereszeljük egy narancs héját.
  • A fehérjét egy dkg cukorral kemény habbá verjük, majd a tojássárgájához adjuk. Szép lassan óvatos kevergetés mellett a lisztet és a sütőport is hozzáadjuk. Egy magasabb sütőformában sütőpapíron megsütjük 170°C fokon, körülbelül 10-12 perc alatt.
  • A maradék cukrot egy edényben felolvasztjuk, és hozzáadjuk a tisztított szedret. Jó puhára főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ezt az szederszószt hozzákeverjük a mascarponéhoz.
  • A megsült piskótát három részbe vágjuk. Legalább 10 cm magasnak kell lennie a 3 szeletnek egymáson. Rétegenként belekenjük a mascarponés szedret.
  • Közben egy keverőtálban, vízgőzön étcsokoládét hevítünk. A megolvadt csokival bevonjuk teljesen az szedres piskótát. Oldalát és tetejét is.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Szedres-mascarponés kocka-hoz!

Tápérték

Kalória: 865kcalSzénhidrát: 96gFehérje: 19gZsír: 45gTelített zsír: 25gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gTrans Fat: 1gKoleszterin: 285mgNátrium: 497mgKálium: 566mgÉlelmi rost: 8gCukor: 53gVitamin A: 996IUVitamin C: 20mgKalcium: 354mgVas: 9mg
Keyword mascarpones, sütemény, szedres
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 200, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése