Szedres panna cotta Szedres panna cotta

Szedres panna cotta

Édes krém

Szedres panna cotta recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 20 perc.

Szedres panna cotta

Szedres panna cotta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Szedres panna cotta.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 10 perc
Teljes idő 20 perc
Fogás desszert
Konyha Olasz
Mennyiség 6 főre
Kalória 310 kcal

Hozzávalók
  

  • 1 bögre szeder
  • 25 dkg mascarpone
  • 1.25 dl tejszín
  • 1 db citrom leve
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál zselatin

Elkészítés
 

  • A zselatint kevés vízben, felolvasztjuk, majd mikróban felmelegítjük, kihűtjük.
  • A szederből pár szemet félre teszünk a díszítésre, a többit a cukorral botmixerrel pürésítjük.
  • A mascarponét össze keverjük a szederpürével, ízesítjük cukorral és a citrom levével, a végén belekeverjük a zselatint is.
  • A tejszínt kemény habbá verjük, majd lazán beleforgatjuk a szedres krémbe.
  • Vízzel kiöblítünk 6 szufflé formát, megtöltjük a krémmel őket, majd hűtőbe tesszük 2-3 órára dermedni.
  • Tálaláskor forró vízbe mártjuk a szufflé formákat, óvatosan kiborítjuk belőle szedres pannacottát és a félretett szeder szemekkel feldíszítve tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Szedres panna cotta-hoz!

Tápérték

Kalória: 310kcalSzénhidrát: 12gFehérje: 6gZsír: 27gTelített zsír: 16gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 2gKoleszterin: 70mgNátrium: 36mgKálium: 55mgÉlelmi rost: 2gCukor: 9gVitamin A: 949IUVitamin C: 8mgKalcium: 84mgVas: 1mg
Keyword desszert, szedres
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 332, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése