Áfonyás-zöld diós gyümölcskenyér

Áfonyás-zöld diós gyümölcskenyér

Diós sütemény Sütemény

Áfonyás-zöld diós gyümölcskenyér: az egészséges és finom reggeli

Áfonyás-zöld diós gyümölcskenyér recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 80 perc.

Ha valami különlegeset keresel a reggelire, vagy csak valami finomat az uzsonnához, az Áfonyás-zöld diós gyümölcskenyér tökéletes választás lehet. Ez a friss, gyümölcsös és diós kenyér valódi ínyencfalat, amely garantáltan elvarázsol.

Áfonyás-zöld diós gyümölcskenyér

Áfonyás-zöld diós gyümölcskenyér

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Áfonyás-zöld diós gyümölcskenyér.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 50 perc
Teljes idő 1 óra 20 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 441 kcal

Hozzávalók
  

az őzgerincforma előkészítéséhez

Elkészítés
 

  • Előmelegítjük a sütőt 175°C fokra (gázsütőn 4-es fokozat). Egy 12 cm széles, 20 cm hosszú püspökkenyér-formát kivajazunk, kilisztezünk. Robotgéppel a tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük, a joghurtot, az olajat, a reszelt citromhéjat és az átszűrt citromlevet hozzáadjuk, simára keverjük.
  • Ezután egy külön tálkában a lisztet, a darált mákot, az, aszalt áfonyát, és a sütőport összeforgatjuk, végül a kis kockákra vágott zöld diót is beleszórjuk. A lisztes keveréket fakanállal a joghurtos masszába forgatjuk. A tészta ezzel készen van.
  • A tésztát az előkészített püspökkenyér-formába töltjük, kb. 50 perc alatt megsütjük. Ha úgy látjuk, hogy a teteje túlságosan pirulna, 30 perc után alufóliát borítunk rá. De az alufóliát csak lazán, könnyedén szabad rátenni a süteményre, nehogy beleragadjon.
  • 3. Ha a püspökkenyér megsült, amit érdemes tűpróbával is ellenőrizni, kivesszük a sütőből, és rácsra téve kihűtjük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Áfonyás-zöld diós gyümölcskenyér-hez!

Nutrition

Kalória: 441kcalSzénhidrát: 41gFehérje: 7gZsír: 29gTelített zsír: 4gTöbbszörösen telítetlen zsír: 18gEgyszeresen telítetlen zsír: 5gKoleszterin: 70mgNátrium: 27mgKálium: 229mgÉlelmi rost: 3gCukor: 26gVitamin A: 150IUVitamin C: 14mgKalcium: 170mgVas: 2.2mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword áfonyás, diós, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Történet:

Az áfonyás-zöld diós gyümölcskenyér egy modern édesség, amelynek pontos eredete nem ismert. A gyümölcskenyér eredete azonban a középkori Európáig nyúlik vissza, amikor különböző gyümölcsöket és diót használtak a süteményekhez. Ez a gyümölcskenyér egy finom és tápláló édesség, amelyet hidegen vagy melegen is lehet tálalni.

Tálalás:

A gyümölcskenyér hidegen vagy melegen is tálalható, és általában szeletekre vágva szolgálják fel. Az édesség jól illik egy csésze kávé vagy teával, de lekvárral vagy tejszínhabbal is tálalható.

Alternatív hozzávalók:

Az gyümölcskenyér receptje változatos lehet. Az áfonya helyett használhatunk más bogyós gyümölcsöket, például málnát vagy szedret. A dió helyett használhatunk más magvakat is, például mandulát vagy mogyorót. Az édesség tésztájához hozzáadhatunk más összetevőket is, például fahéjat vagy vaníliát.

Egészségügyi előnyök:

Az áfonya és a dió gazdagok antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, amelyek segítenek az immunrendszer erősítésében és az egészséges bélrendszer működésének fenntartásában. Az édességben található liszt és tojás pedig jó forrása a fehérjéknek és rostoknak.

Variációk:

Az áfonyás-zöld diós süti receptje változatos lehet. Az áfonya és a dió mellett használhatunk más bogyós gyümölcsöket és magvakat is. Az édesség tésztájába hozzáadhatunk fűszereket is, például fahéjat vagy vaníliát.

Érdekességek:

Modern édességnek számít, amelyet az egészséges és tápláló alapanyagokból készítenek. Az áfonya és a dió kombinációja finom és kiegyensúlyozott ízt eredményez. Sütése kicsit bonyolultabb lehet, mint egy egyszerű muffin vagy sütőtök pite, de az eredmény egy finom és egészséges édesség lesz.

(össznézettség: 324, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating