Recept Afrikai harcsapaprikás túrós csuszával

Afrikai harcsapaprikás túrós csuszával

Afrikai harcsapaprikás túrós csuszával

Afrikai harcsapaprikás túrós csuszával – egy különleges ízélmény

Afrikai harcsapaprikás túrós csuszával recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 50perc.

A magyar konyha különlegességei közé tartoznak a hagyományos halételek, amelyek az évszakok változásával különféle ízesítéssel készülnek. Az egyik ilyen különleges fogás az Afrikai harcsapaprikás túrós csuszával, amely az ízletes halat és a csusza tésztát ötvözi, és így igazán kiadós és ízletes fogás születik

Afrikai harcsapaprikás túrós csuszával

Afrikai harcsapaprikás túrós csuszával

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Afrikai harcsapaprikás túrós csuszával.
3 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 35 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1256 kcal

Hozzávalók
  

a paprikáshoz:

a túrós csuszához:

Elkészítés
 

  • A túrós csuszához kifőzzük a tésztát.
  • Egy serpenyőben megpirítjuk a szalonnát, ha szépen kisült, a darabkákat kivesszük és megmaradt szalonnazsíron felmelegítjük a túrót, hogy kissé folyós legyen, ekkor kicsit sózzuk, borsozzuk és hozzá keverjük a tejfölt.
  • Egy jénaiban összeforgatjuk a tésztát a tejfölös túróval. Ilyenkor még sózzuk (szerintem elég sokat felvesz) és mehet be a sütőbe 200 fokon addig, míg szépen meg nem pirul.
  • Közben a paprikásnak is neki látunk.
  • A szalonnát megpirítjuk és a darabkákat félretesszük. A kisült zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Mikor már üveges, beletesszük a feldarabolt kápia paprikát, fűszerpaprikát és fokhagymát is.
  • Amikor ezek szétfőttek, akkor botmixerrel pürésítem és 2 dl vízzel felöntöm (ez elég sűrű, szósz állagú lesz) ekkor rakom bele a 2 halászlé kockát. Mihelyst szétmentek a kockák beledobom a felkockázott harcsahúst és a készítés elején félrerakott szalonnát, így főzöm kb. 10 percig (közben kóstolgassuk, nehogy túl főzzük).
  • A legvégén, mikor már elzártam alatta a lángot, akkor dobálom bele még a felaprított koktél paradicsomokat.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Afrikai harcsapaprikás túrós csuszával-hoz!

Nutrition

Kalória: 1256kcalSzénhidrát: 66gFehérje: 54gZsír: 86gTelített zsír: 35gTöbbszörösen telítetlen zsír: 10gEgyszeresen telítetlen zsír: 33gKoleszterin: 208mgNátrium: 1387mgKálium: 1237mgÉlelmi rost: 5gCukor: 12gVitamin A: 2157IUVitamin C: 20mgKalcium: 243mgVas: 3mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword hal, harcsa, húsétel
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Történet:

A harcsapaprikás túrós csusza egy hagyományos magyar étel és egy hal, az afrikai harcsa ízesítésének egyedi kombinációja. A túrós csusza a magyar konyha egyik jellegzetes étele, míg az afrikai harcsa egy népszerű hal Afrikában. Az étel elkészítése során a magyar és afrikai ízek összekeverednek, létrehozva egy finom, egyedi és különleges ételt.

Tálalás:

Az afrikai harcsapaprikás túrós csusza egy egyszerű, de ízletes étel, amelyet lehet tálalni a családnak vagy vendégeknek. A túrós csusza a tányérra helyezhető, majd a harcsapaprikással megszórható. Az étel tetejére lehet reszelni sajtot és petrezselymet is. Az ételhez friss zöldségeket és salátát is kínálhatunk.

Alternatív hozzávalók:

  • Helyettesíthetjük a csuszát más tésztával, például metélttel vagy spagettivel.
  • A túró helyett használhatunk más sajtfélét, például ricottát vagy feta sajtot.
  • A paprikát cserélhetjük más zöldségekre, például paradicsomra vagy padlizsánra.

Egészségügyi előnyök:

Az afrikai harcsa gazdag omega-3 zsírsavakban és fehérjében, amelyek fontosak az egészség szempontjából. Az ételben használt zöldségek és túró is fontos tápanyagokat, például rostokat, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak.

Variációk:

  • Hozzáadhatunk több zöldséget, például sárgarépát, zellert vagy gombát a paprikáshoz.
  • A paprika helyett használhatunk más fűszereket, például köményt vagy koriandert.
  • A túró helyett használhatunk más krémes sajtot, például krémsajtot vagy mascarponét.

Érdekességek:

Az afrikai harcsa az egyik legnagyobb és legtöbbet halászott hal Afrikában. A hal húsa finom és lédús, és gyakran használják az afrikai konyhában.

Az afrikai harcsapaprikás túrós csusza egy finom és egyszerű étel, amely ötvözi a magyar és afrikai konyhát. A túrós csuszát egyedül is fogyaszthatjuk, de a harcsapaprikással együtt igazán ízletes és tápláló.

(össznézettség: 2 184, mai nézettség: 2 )