Albert kekszes süti recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 55 perc.
Az Albert kekszes süti egy olyan sütemény, amit talán mindenki ismer. Ez a sütemény kifejezetten azoknak a kedvez, akik szeretik az édes, ropogós süteményeket. Az Albert kekszes süti tökéletes választás, ha valami finomat szeretnénk készíteni az ünnepi asztalra, vagy ha csak egy kis édességre vágyunk a hétköznapokban.
Albert kekszes süti
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Albert kekszes süti.
Hozzávalók
- 1 csomag Albert keksz
- 3 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag csokoládé puding
- 1 evőkanál kakaó
- 12,5 dkg margarin
Elkészítés
- A pudingport a cukorral, kakaóval és a tejjel csomómentesre keverjük, majd kis lángon, kevergetve sűrűre főzzük.
- A tűzről levéve elkeverjük benne a margarint. Kicsit hűlni hagyjuk.
- A következő igen bonyolult feladat az összeállítás: 1 keksz, 1 keksznyi vastagságban krém, 1 keksz…. A végére hagyunk egy kevés krémet, bekenjük vele a kész rudat, végül kókuszreszelékben meghempergetjük. Célszerű alufólián végezni az egész műveletet.
- A fóliáról áthempergetjük egy folpack-ra, és abba belecsavarjuk a tekercset, ami mehet a hűtőbe minimum egy éjszakára. Miután kellőképpen kihűlt, éles késsel ferdén szeleteljük, attól lesz szép csíkos.
Megjegyzés
Jó étvágyat az Albert kekszes süti-hez!
Nutrition
Kalória: 587kcalSzénhidrát: 60gFehérje: 11gZsír: 36gTelített zsír: 7gTöbbszörösen telítetlen zsír: 7gEgyszeresen telítetlen zsír: 13gKoleszterin: 8mgNátrium: 327mgKálium: 131mgÉlelmi rost: 1gCukor: 13gVitamin A: 1239IUVitamin C: 1mgKalcium: 96mgVas: 1mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 689, mai nézettség: 2 )