Albert kekszes süti
Édes sütemény Sütemény

Albert kekszes süti

Albert kekszes süti – Az isteni kekszes desszert

Albert kekszes süti recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 55 perc.

Az Albert kekszes süti egy olyan sütemény, amit talán mindenki ismer. Ez a sütemény kifejezetten azoknak a kedvez, akik szeretik az édes, ropogós süteményeket. Tökéletes választás, ha valami finomat szeretnénk készíteni az ünnepi asztalra, vagy ha csak egy kis édességre vágyunk a hétköznapokban.

Albert kekszes süti

Albert kekszes süti

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Albert kekszes süti.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 40 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 55 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 587 kcal

Hozzávalók
  

  • 1 csomag Albert keksz
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag csokoládé puding
  • 1 evőkanál kakaó
  • 12,5 dkg margarin

Elkészítés
 

  • A pudingport, a cukrot és a kakaóport egy nagyobb lábasban összekeverjük. Hozzáadjuk a tejet, majd kevergetve, kis lángon sűrűre főzzük.
  • A tűzről levéve elkeverjük benne a margarint, majd hagyjuk kicsit hűlni.
  • A következő lépés a tekercs összeállítása. Egy sor Albert kekszet helyezünk az alufóliára, majd rákenjük a krémet.
  • A következő sor kekszet helyezzük a krémre, majd ismét krémet teszünk rá. Ezt a folyamatot addig folytatjuk, amíg elfogy a krém és a keksz.
  • Az utolsó réteg a keksz legyen, amelyre a maradék krémet kenjük.
  • A tekercset kókuszreszelékbe forgatjuk, majd alufóliába csavarjuk.
  • A tekercset hűtőbe tesszük legalább egy éjszakára, hogy megszilárduljon.
  • Miután a tekercs kellően kihűlt, éles késsel ferdén szeleteljük.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Albert kekszes süti-hez!

Nutrition

Kalória: 587kcalSzénhidrát: 60gFehérje: 11gZsír: 36gTelített zsír: 7gTöbbszörösen telítetlen zsír: 7gEgyszeresen telítetlen zsír: 13gKoleszterin: 8mgNátrium: 327mgKálium: 131mgÉlelmi rost: 1gCukor: 13gVitamin A: 1239IUVitamin C: 1mgKalcium: 96mgVas: 1mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword desszert, sütemény, süti
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Történet:

Az Albert kekszes süti az Egyesült Államokban és Kanadában ismert, és népszerű édesség, melynek eredete nem teljesen ismert. Az édes kekszalapot karamellkrémmel és csokoládéval borítják be, így egy finom, tömény és édes sütiré válik. Az étel neve talán Sylvester Graham református lelkész, az egészséges táplálkozás előmozdítójának tiszteletére kapta a nevét.

Tálalás:

Az Albert kekszes süti nagyon mutatós és látványos édesség, amelyet többféle formában is tálalhatunk. A sütőformában kihűlt süteményt először felszeleteljük, majd lehetőleg tálba tesszük, és porcukorral, vagy akár tejszínhabbal megszórhatjuk. A sütőformában is tálalhatjuk, ebben az esetben az elkészített kekszet egyenesen szeletelve kínálhatjuk vendégeinknek.

Alternatív hozzávalók:

  • A graham kekszet helyettesíthetjük más süteményekkel, például Oreo kekszekkel vagy Digestive kekszekkel.
  • A karamellkrémet helyettesíthetjük más krémekkel, például csokoládékrémmel vagy mogyoróvajjal.
  • A tejcsokoládét helyettesíthetjük fehér vagy étcsokoládéval is.

Egészségügyi előnyök:

Az Albert kekszes süti magas kalóriatartalmú, cukros és zsíros édesség, így nem tekinthető egészséges ételnek. Azonban mértékkel fogyasztva, mint minden más édesség, élvezeti értéke lehet.

Variációk:

  • Az alapkekszet helyettesíthetjük más sós keksszel, például Ritz keksszel.
  • A csokoládét cserélhetjük ki fehér vagy étcsokoládéra.
  • A karamellkrémet helyettesíthetjük mogyoróvajjal, diókrémmel vagy Nutellával is.

Érdekességek:

  • Az Albert kekszes süti nevét valószínűleg Sylvester Graham református lelkész előtt tisztelegve kapta a nevét.
  • Az édesség elkészítése során a graham kekszből készült alapot karamellkrémmel és tejcsokoládéval borítják be, és a sütemény elkészítése könnyű
(össznézettség: 1 257, mai nézettség: 2 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating