Almaboros marharagu

Almaboros marharagu

Húsételek Marha

A hagyományőrző ízélmény – Almaboros marharagu

Almaboros marharagu recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 150 perc.

Az almaboros marharagu egy hagyományos magyar étel, amelyet az ország számos részén készítenek. Az étel elkészítése során a marhahús almaborral és egyéb zöldségekkel főzik össze, így igazi ízorgiát biztosítva azoknak, akik megkóstolják. 

Almaboros marharagu

Almaboros marharagu

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Almaboros marharagu.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 2 hours 10 perc
Teljes idő 2 hours 30 perc
Fogás főétel
Konyha Angol
Mennyiség 4 főre
Kalória 722 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A húst kockázzuk fel, a hagymát vágjuk apróra.
  • A vajon pirítsuk meg a húst, majd vegyük ki. A visszamaradt zsiradékon pároljuk üvegesre a hagymát, ízesítsük sóval, ecettel, és cukorral.
  • Tegyük vissza a húst, öntsük rá a bort, a vizet, a levest és dobjuk bele a babérlevelet és a kakukkfüvet, a szegfűszeget, és a fahéjat.
  • Tegyük hozzá még a kanál mustárt. Fedjük le, és főzzük 2 órán keresztül. Forrón tálaljuk.
  • Tálalhatjuk krumplipürével is.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Almaboros marharagu-hoz!

Nutrition

Kalória: 722kcalSzénhidrát: 32gFehérje: 50gZsír: 44gTelített zsír: 18gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 18gKoleszterin: 186mgNátrium: 364mgKálium: 335mgÉlelmi rost: 2gCukor: 22gVitamin A: 400IUVitamin C: 11.6mgKalcium: 100mgVas: 8.8mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword húsétel, marha
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Történet:

Az almaboros marharagu egy hagyományos magyar étel, amelynek története egészen az 1800-as évekig nyúlik vissza. Az étel egyik jellegzetessége, hogy almaborral készül, amelynek savanykás íze jól kiegészíti a marhahús aromáját.

Az elkészítése során a marhahúst először kockákra vágják, majd egy nagy lábosban vagy fazékban megpirítják. Hozzáadnak vöröshagymát, fokhagymát, paradicsomot, babérlevelet és sót, majd felöntik almaborral és vízzel. Az egészet lassú tűzön főzik, amíg a hús teljesen megpuhul.

Tálalás:

Az almaboros marharagu általában friss kenyérrel vagy tarhonyával tálalják, és friss petrezselyemmel vagy zöldhagymárral díszítik.

Alternatív hozzávalók:

  • Az almabor helyett más gyümölcsborok is használhatók, például szilvabor, cseresznyebor vagy birsbor.
  • A marhahús helyett más húsok is használhatók, például sertéshús vagy bárányhús.
  • A paradicsom helyett más zöldségek is felhasználhatók, például paprika vagy sárgarépa.

Egészségügyi előnyök:

Nagyon tápláló és egészséges étel lehet, ha az összes hozzávalót friss és egészséges forrásból származik. A marhahús gazdag fehérjékben és vasban, míg az almabor és a paradicsom antioxidánsokat és vitaminokat tartalmaz.

Variációk:

  • Az almabor helyett használhatunk más fajta gyümölcslét vagy vörösbort is.
  • Az étel ízesítéséhez használhatunk egyéb fűszereket és fűszerkeverékeket, például kakukkfüvet, rozmaringot vagy őrölt köményt.
  • Az almaboros marharagut más zöldségekkel is dúsíthatjuk, például zöldborsóval, cukkinivel vagy kelbimbóval.

Érdekességek:

  • Az almaboros marharagu eredetileg egy paraszti étel volt, amelyet a vidéki lakosság készített a marhahúsból, amelyet saját állataikról szereztek be.
  • Az elkészítésének módja és összetevői változóak lehetnek az ország különböző régióiban. Például egyes verziókban használnak
(össznézettség: 128, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating