Almafánk
Fánk Tészták

Almafánk

Almafánk recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 25 perc.

Az almafánk egy olyan desszert, amelyet sokan szeretnek fogyasztani reggelire vagy uzsonnára. Az alapja egy hagyományos fánk, amelynek ízesítéséhez finom almákat és fűszereket használnak.

Almafánk

Almafánk

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Almafánk.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 10 perc
Teljes idő 25 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 561 kcal

Hozzávalók
  

  • 80 dkg alma
  • 35 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál cukor

a sütéshez:

  • olaj

a szóráshoz:

  • porcukor

Elkészítés
 

  • Az almát meghámozzuk és lereszeljük nagy lyukú reszelőn és összekeverjük a többi hozzávalóval.
  • Forró olajban kanál segítségével kis halmokat teszünk. Ne tegyünk bele sokat, mert megnő.
  • Fahéjas porcukorral megszórjuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Almafánk-hoz!

Nutrition

Kalória: 561kcalSzénhidrát: 111gFehérje: 12gZsír: 8gTelített zsír: 1gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 4gTrans Fat: 1gKoleszterin: 82mgNátrium: 221mgKálium: 339mgÉlelmi rost: 7gCukor: 37gVitamin A: 227IUVitamin C: 9mgKalcium: 140mgVas: 5mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword fánk
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 126, mai nézettség: 1 )