Almafelfújt
Gyümölcsös sütemény Sütemény

Almafelfújt

Almafelfújt: A könnyű és finom desszert

Almafelfújt recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 40 perc.

Az almafelfújt egy finom, laktató és egyszerűen elkészíthető desszert, amely nagyszerű választás lehet, ha valami édeset szeretnénk enni. Egy hagyományos magyar desszert, amelyet sok háztartásban készítenek. Az almafelfújt elkészítése nem igényel sok időt és energia, és a végeredmény mindenki számára megéri az erőfeszítést.

Almafelfújt

Almafelfújt

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Almafelfújt.
4.67 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 adag
Kalória 293 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Válasszuk el a tojásfehérjéket a sárgáktól. Hámozzuk meg az almákat, vágjuk negyedekre, és magozzuk ki. Locsoljuk meg citromlével, hogy ne barnuljanak meg.
  • 1 dkg vajat melegítsünk fel, fútassuk meg benne az almagerezdeket 1-2 percig mindkét oldalukat. Közben szórjuk meg 2 evőkanál cukorral.
  • A sütőt melegítsük elő 180°C fokra. vajazzunk ki egy hőálló edényt. A tojások sárgáját keverjük el a cukorral fehéredésig, és a fehérjéket verjük habbá egy késhegynyi sóval, majd forgassuk bele a kikevert krémbe. Öntsük a kivajazott tálba, tegyük 5 percre a sütőbe.
  • Majd vegyük ki, tegyük rá az almagerezdeket, és süssük még 15 percig. Azonnal tálalhatjuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Almafelfújt-hoz!

Nutrition

Kalória: 293kcalSzénhidrát: 44gFehérje: 9gZsír: 10gTelített zsír: 4gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 3gKoleszterin: 287mgNátrium: 578mgKálium: 147mgÉlelmi rost: 1gCukor: 42gVitamin A: 650IUVitamin C: 6.6mgKalcium: 30mgVas: 1.3mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword almás, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!

Történet:

Az almafelfújt egy hagyományos magyar desszert, amelyet már a 19. században is fogyasztottak. Az alapanyagai az almák, tojások, cukor és vaj. Az étel az almás édességek között kiemelkedő, mert puha, krémes és nagyon finom.

Tálalás:

Az almafelfújt általában melegen és porcukorral tálalják, amely a sütemény tetején elolvad, és finom ízt ad. A felfújt illata és íze a fahéjas, vaníliás vagy citromos ízesítéstől is függ. Az almás desszert kitűnően illik vaníliafagylalthoz vagy friss tejszínhabhoz.

Alternatív hozzávalók:

Az alapreceptben a vajat cukorral és almával kell összefőzni, majd hozzáadni a felvert tojásokat, és a süteményt sütőben kell megsütni. Alternatív hozzávalóként használható más gyümölcs, például sárgabarack, vagy a cukrot édesítőszerrel helyettesíthetjük.

Egészségügyi előnyök:

Az almás felfújt tápláló és egészséges sütemény, amely az alma ásványi anyagainak, vitaminjainak és rostjainak köszönhetően nagyon gazdag tápanyagforrás. A tojás magas fehérje- és kalciumtartalmat tartalmaz, és a vaj, bár magas zsírtartalmú, egyes ásványi anyagokban gazdag.

Variációk:

Az almafelfújtban sokféle gyümölcsöt fel lehet használni, például szilvát, körte vagy sárgabarackot. Az alapreceptben a cukrot és a vajat is lehet helyettesíteni egészségesebb alternatívákkal, például mézzel vagy kókuszolajjal. Az ízesítéshez lehet hozzáadni fahéjat, vaníliát, citromhéjat, vagy a tetejét bevonni karamellizált cukorral.

Érdekességek:

  • Az almafelfújt a magyar konyha egyik hagyományos süteménye, amely ma is nagyon népszerű.
  • A felfújt megsütése előtt a tojásokat külön kell felverni, majd a sütemény tetejére önteni. Az almafelfújt így egy könnyű és krémes desszert lesz.
  • Az almafelfújt egy könnyű desszert, amely alkalmas lehet diétázóknak, mert egészséges összetevőkből készül, és a cukor és a vaj is helyettes
(össznézettség: 570, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating