Az Almás Batyu – A Magyar Klasszikus Ínyencség
Almás batyu recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 50 perc.
Az almás batyu egy hagyományos magyar étel, amely számos háztartásban kedvelt csemegének számít. Az almás batyu különlegessége abban rejlik, hogy kívül ropogós, belül pedig omlós. Az édes almás töltelék és a fahéj íze pedig egyenesen fantasztikus.
Almás batyu
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Almás batyu.
Elkészítés
- A lisztből, a vajból/margarinból, a porcukorból, a csipet sóból, a tojássárgájából, a citromléből és a tejfölből omlós tésztát gyúrunk, amit alufóliába csomagolva 2 órán át hűtőszekrényben pihentetünk.
- Ez idő alatt az almát meghámozzuk, felszeleteljük, eltávolítjuk a magházát, és anélkül, hogy vizet adnánk hozzá, puhára pároljuk.A még forró almába belekeverjük a lekvárt és hűlni hagyjuk.
- A tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk és 12×12 cm-es négyzetekre vágjuk. Minden négyzet közepébe egy-egy evőkanál almás tölteléket teszünk, majd a tészta négy sarkát egymásra hajtjuk – batyuformát készítünk belőle.
- A közepét összetűzzük 1-1 mandulával és a tetejét bekenjük a felvert tojással.
- A batyukat enyhén kizsírozott tepsibe rakjuk, és 190 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
- A tepsiből rácsra tesszük, majd ha kihűlt porcukorral megszórva, teához vagy kávéhoz tálaljuk.
Megjegyzés
Jó étvágyat az Almás batyu-hoz!
Nutrition
Kalória: 851kcalSzénhidrát: 109gFehérje: 13gZsír: 42gTelített zsír: 8gTöbbszörösen telítetlen zsír: 15gEgyszeresen telítetlen zsír: 16gKoleszterin: 103mgNátrium: 761mgKálium: 379mgÉlelmi rost: 7gCukor: 41gVitamin A: 2700IUVitamin C: 9.9mgKalcium: 60mgVas: 4.7mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 333, mai nézettség: 1 )