A csodás Almás császármorzsa receptje
Almás császármorzsa recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 15 perc.
Az almás császármorzsa egy hagyományos magyar édesség, amelyet több generáció óta készítenek az országban. Ez a desszert könnyen elkészíthető, és tökéletes választás lehet akár egy gyors vacsora utáni desszertként, akár egy ünnepi alkalomra.
Almás császármorzsa
Elkészítés
- A tojást egy tálban felverem, majd hozzákeverem a tejet, és belereszelem az almát. Annyi grízt öntök hozzá, hogy sűrű palacsintatésztára hasonlítson az állaga.
- Egy serpenyőbe pici olajat öntök, és beleöntöm a tésztát. Fakanállal kevergetem, ameddig át nem sül, vagy apróbb darabokra nem esik. Általában nem szokott, viszont jól át kell masszírozni, hogy rendesen megsüljön.
- Ha kész, mehet a tányérra, és ízlés szerint lehet rá tenni mindenfélét.
Megjegyzés
Nutrition
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Történet:
A császármorzsa eredete visszavezethető az 1700-as évekig, amikor a németalföldi és osztrák konyhában először megjelent a tojásos palacsintatészta. Az édességet Magyarországra az 1800-as években importálták, és azóta az egyik legnépszerűbb magyar édességgé vált.
Tálalás:
Az almás császármorzsa általában forróan kerül tálalásra, friss gyümölcsökkel, tejföllel és porcukorral tálalva. Az édes és fűszeres ízek nagyon jól harmonizálnak egymással.
Alternatív hozzávalók:
Az almás császármorzsa elkészíthető gluténmentes lisztből, cukor helyett pedig természetes édesítőszerekkel, például mézzel vagy juharsziruppal is elkészíthető. Az almához más gyümölcsök is hozzáadhatók, például körte vagy szilva.
Egészségügyi előnyök:
Nagyon magas kalóriatartalmú édesség, ezért mérsékelten ajánlott fogyasztani. Az almában található rostok és vitaminok azonban előnyösek lehetnek az egészségre.
Variációk:
Változatosabbá tehető, ha a tésztához például diót, mazsolát vagy citromhéjat adunk. A tetejére karamellizált cukrot vagy tejszínhabot is adhatunk.
Érdekességek:
Egyike azon ételeknek, amelyeket magyar származásúnak tartanak, de más országokban is népszerűek. Az amerikai palacsinta például hasonló az almás császármorzsa tésztájához, de az almával és fűszerekkel készült töltelék nem szokásos.