Almás csirkemáj recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 50 perc.
Az almás csirkemáj egy hagyományos magyar étel, amelyet a csirkemáj és az alma harmonikus kombinációja jellemzi. Ez az ízletes és tápláló étel számos változatban elkészíthető, és gyakran a magyar konyha egyik kedvelt fogása.
Almás csirkemáj
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Almás csirkemáj.
Hozzávalók
- 45 dkg csirkemáj
- 2 db alma
- 1 db vöröshagyma
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 teáskanál majoránna
- fekete bors őrölt
- só
Elkészítés
- A szalonnát vágjuk kisebb kockákra. Süsük addig, amíg nem sül ki a zsírja.
- Közben vágjuk fel apróra a hagymát. Vegyük ki a szalonnát és adjuk hozzá a hagymát, pároljuk üvegesre.
- Az almát nem kell meghámozni, csak kockázzuk fel és adjuk a hagymához.
- A májat daraboljuk fel, nem kell nagyon kicsire és adjuk hozzá, amikor az alma már félig megpuhult.
- Fűszerezzük, de csak a végén sózzuk meg. A májnak nem kell sok idő kb. 10 perc alatt kész van.
- Rizzsel tálaljuk.
Megjegyzés
Jó étvágyat az Almás csirkemáj-hoz!
Nutrition
Kalória: 408kcalSzénhidrát: 22gFehérje: 26gZsír: 24gTelített zsír: 9gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gTrans Fat: 1gKoleszterin: 533mgNátrium: 780mgKálium: 542mgÉlelmi rost: 4gCukor: 14gVitamin A: 16691IUVitamin C: 35mgKalcium: 33mgVas: 14mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 177, mai nézettség: 1 )