Almás-diós szelet
Édes sütemény Sütemény

Almás-diós szelet

Finom és egészséges: Almás-diós szelet recept

Almás-diós szelet recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 50 perc.

Az almás-diós szelet egy fantasztikus desszert, amely garantáltan az almás édességek rajongóinak ínyére lesz. Ez a finomság egy omlós tészta, ízletes almás töltelék és diós morzsával tetején. Ha még sosem kóstoltad, akkor itt az ideje, hogy elkészítsd, és megtapasztald az ízét.

Almás-diós szelet

Almás-diós szelet

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Almás-diós szelet .
5 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 867 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A vajat, a porcukrot és a tojássárgákat egy tálba tesszük és habosra keverjük, majd hozzáadjuk a réteslisztet, a sütőport és a tojások fehérjéből vert kemény habot.
  • A masszát egy közepes méretű tepsibe öntjük, tetejére dióbél darabokat és kimagozott, vékonyra vágott almacikkeket szórunk,
  • Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 30 percig sütjük.
  • Kihűlés után, tetejét fahéjjal meghintve tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Almás-diós szelet-hez!

Nutrition

Kalória: 867kcalSzénhidrát: 114gFehérje: 14gZsír: 43gTelített zsír: 19gTöbbszörösen telítetlen zsír: 10gEgyszeresen telítetlen zsír: 10gTrans Fat: 1gKoleszterin: 208mgNátrium: 542mgKálium: 369mgÉlelmi rost: 7gCukor: 67gVitamin A: 1130IUVitamin C: 8mgKalcium: 217mgVas: 2mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Történet:

Az eredete nem pontosan ismert, de a magyar konyha egyik klasszikus édessége. Az almás-diós szeletnek sok változata van, de általában almás-cukros réteggel és dióval töltik meg a süteményt. A sütemény hagyományosan rétegekben készül, és a tetejére csokoládéöntet kerül.

Tálalás:

Az almás-diós szeletet legjobb hidegen tálalni. Felszeletelhető és desszertként, vagy akár reggeli vagy uzsonna részeként is fogyasztható. A szeletet díszíthetjük tejszínhabbal vagy fagylalttal.

Alternatív hozzávalók:

Az almás-diós szelet variálható, és számos alternatív hozzávalóval készíthető. A rétegek közé például tehetünk pudingot vagy vaníliakrémet is. A dió helyett használhatunk mandulát vagy mogyorót is. Az almát számos más gyümölccsel helyettesíthetjük, például körtével vagy szilvával.

Egészségügyi előnyök:

Az almás-diós szelet édes sütemény, és ezért mérsékelten fogyasztandó. Az alma gazdag rostokban és vitaminokban, és hozzájárulhat az egészséges emésztéshez. A dió magas fehérjetartalma és telítetlen zsírsavai miatt segíthetnek csökkenteni a szívbetegség kockázatát. Azonban a szelet magas kalóriatartalmú lehet, ezért fontos mértékkel fogyasztani.

Variációk:

  • A tészta helyett használj puffasztott rizst vagy quinoát a töltés köré.
  • Adj hozzá egy kis fahéjat vagy gyömbért a töltelékhez, hogy fűszeresebb ízt kapj.
  • Készítsd el gluténmentesen, ha gluténérzékeny vagy.

Érdekességek:

  • Az almás-diós szeletet sokféle néven ismerik Magyarországon, például diósalmával, almáslepény vagy almáslepényke.
  • Ez a sütemény gyakran elkészül a karácsonyi ünnepek alkalmával Magyarországon, de az év bármely szakában élvezhető.
  • Tradicionálisan vékonyra van szeletelve, és különféle formákat ölt, például háromszöget vagy négyzetet.
(össznézettség: 291, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating