Almás krémes
Krémes Sütemény

Almás krémes

Almás krémes: Az almás íz élménye krémesen

Almás krémes recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.

Ez egy hagyományos magyar sütemény, amely nagy népszerűségnek örvend az őszi hónapokban. Ez a desszert az almás pite és a krémes pite kombinációja, amely a tökéletes ízélményt nyújtja minden egyes harapással.

Almás krémes

Almás krémes

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Almás krémes.
3.50 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 546 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a krémhez:

  • 1 csomag tejszín ízű pudingpor főzős
  • 4 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • diónyi vaj
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál porcukor
  • csokoládé

Elkészítés
 

  • 25*35ös tepsit kibéleltem sütőpapírral. Ebbe szeleteltem nem túl vékonyan a megpucolt almát, amit megszórtam a barna cukorral és a reszelt citromhéjjal
  • A tésztához a tojást a cukorral és az olajjal felvertem, hozzáadtam a szárazanyagokat (kivéve a kakaót) és csomómentesre kevertem. A massza nagy részét az almára öntöttem. A maradékhoz hozzákevertem a kakaót és megcirmoztam vele a fehér tésztát. 200°C fokos sütőbe tettem 10 percre, majd 160°C fokosba további 20 percre .
  • Amikor megsült, kiborítottam a tepsiből, így az almaréteg került felülre. Hagytam teljesen kihűlni.
  • A krémhez elkészítjük a pudingot a keményítőt is belefőzve. Mikor megfőtt, belekeverjük a diónyi vajat és hagyjuk teljesen kihűlni. A többi vajat a porcukorral simára keverjük és a teljesen kihűlt pudinggal összekeverve a teljesen kihűlt tésztára simítjuk.
  • A csokit gőz felett felolvasztjuk és a tetejére kenjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Almás krémes-hez!

Nutrition

Kalória: 546kcalSzénhidrát: 60gFehérje: 8gZsír: 31gTelített zsír: 12gTöbbszörösen telítetlen zsír: 9gEgyszeresen telítetlen zsír: 8gKoleszterin: 153mgNátrium: 87mgKálium: 406mgÉlelmi rost: 2gCukor: 38gVitamin A: 950IUVitamin C: 5.8mgKalcium: 140mgVas: 2.2mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword krémes, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Történet:

Hagyománya Magyarországon évszázadokra nyúlik vissza. A régi időkben az almát nem csak nyersen, hanem főzve, sütve, befőzve és szárítva is felhasználták, így az almás édességek széles választéka alakult ki. Kialakulása során az almát kezdetben főzve használták fel, majd később az alma sült változata került a krémesbe.

Tálalás:

Az almás krémes általában hidegen tálalják, friss gyümölcsökkel vagy bogyós gyümölcsökkel díszítve. A krémet tejszínhabbal is meg lehet díszíteni, hogy még finomabb és látványosabb legyen.

Alternatív hozzávalók:

Az elkészítéséhez használhatunk más gyümölcsöket is, mint például a körtét vagy a szilvát, vagy akár a banánt is. A krémhez tejszín helyett használhatunk joghurtot, így a desszert még egészségesebb és könnyebb lesz.

Egészségügyi előnyök:

ez a sütemény lehetőséget ad arra, hogy az egészséges gyümölcsöket desszertként fogyasszuk. Az alma antioxidánsokban és rostokban gazdag, amelyek elősegítik az egészséges emésztést és erősítik az immunrendszert. A krémesben használt tejtermékek pedig kalciumban, fehérjében és vitaminokban gazdagok.

Variációk:

Számos változata létezik, például a tejszínes almás pite, a diós-almás rétes vagy a krémes almás sütemény. Készíthetünk diós vagy mogyorós tésztát, és a krémet is lehet különböző módon ízesíteni, például vaníliával, fahéjjal vagy rummal.

Érdekességek:

Az egyik legnépszerűbb desszert a magyar konyhában, és az ország számos cukrászdájában megtalálható. Az almás krémes nem csak Magyarországon, de Európa más országaiban is ismert és kedvelt édesség.

(össznézettség: 469, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating