Almás kuglóf
Kuglóf Sütemény

Almás kuglóf

Az almás kuglóf: A tökéletes őszi sütemény

Almás kuglóf recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 65 perc.

Az almás kuglóf egy klasszikus, hagyományos magyar sütemény, amelynek elkészítése nemcsak finom, hanem egyszerű is. Az ősz egyik legkedveltebb süteménye, és az almás ízvilág rajongóinak biztosan elnyeri a tetszését.

Almás kuglóf

Almás kuglóf

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Almás kuglóf.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 45 perc
Teljes idő 1 óra 5 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 871 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Sütőt előmelegítjük. Formát kivajazzuk és morzsával megszórjuk.
  • Karikára vágjuk az almát, 3 kanál cukorral 3 dl vízben puhulni tesszük. Villával lenyomkodjuk az almákat fövés közben. lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport és a szódabikarbónát.
  • Habosra keverjük a cukrot a tojásokkal, hozzáadjuk a margarint, fahéjat, lisztes keveréket, mazsolát és darált diót.
  • Belekeverjük az almakompótot, úgy hogy folyós maradjon az állaga. Beleöntjük a tésztát a formába. 45 percig sütjük.
  • Porcukorral megszórjuk és narancslekvárral kínáljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Almás kuglóf -hoz!

Nutrition

Kalória: 871kcalSzénhidrát: 133gFehérje: 11gZsír: 36gTelített zsír: 5gTöbbszörösen telítetlen zsír: 20gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gKoleszterin: 0.3mgNátrium: 866mgKálium: 465mgÉlelmi rost: 6gCukor: 77gVitamin A: 1400IUVitamin C: 3.3mgKalcium: 70mgVas: 4mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword almás, kuglóf
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Történet:

Hagyománya Magyarországon évszázadokra nyúlik vissza. A kuglóf eredetileg egy osztrák sütemény, amelyet Magyarországon is nagyon kedveltek és elterjedtek. Az almás változat kialakulása során az almát szeletelve vagy reszelve adagolják a tésztához, így sokkal szaftosabb és lédúsabb, mint a hagyományos kuglóf.

Tálalás:

A kuglófot általában melegen tálalják, akár vaníliafagylalttal és/vagy csokoládéöntettel is kínálhatjuk.

Alternatív hozzávalók:

Felhasználhatók más gyümölcsök is, mint például körték vagy szilvák. Az ízesítéshez használhatunk más fűszereket is, például vaníliát vagy gyömbért.

Egészségügyi előnyök:

Az almás kuglófban található alma gazdag rostokban és antioxidánsokban, amelyek hozzájárulhatnak az emésztési egészséghez és a szív egészségének védelméhez. Azonban érdemes figyelni az édesség cukortartalmára és kalóriatartalmára is, és mértékkel fogyasztani.

Variációk:

Számos változata létezik. Az alapot lehet variálni, például hozzáadhatunk diót, mogyorót vagy mazsolát is. Az ízesítéshez használhatunk vaníliát, citromhéjat, kardamomot vagy más fűszereket.

Érdekességek:

Az almás kuglóf egy hagyományos, karácsonyi sütemény, amelyet azonban egész évben elkészíthetünk. A kuglóf jellegzetes kerek formája eredetileg azért volt, hogy a közepén elhelyezett lyukon könnyebben tudják szétosztani a szeleteket.

(össznézettség: 435, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating