Almás sajtsaláta

Almás sajtsaláta

Sajt saláta Saláta

Almás sajtsaláta: az ínycsiklandó frissesség

Almás sajtsaláta recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 15 perc.

Az almás sajtsaláta egy friss és ízletes választás azoknak, akik szeretik az egészséges ételeket. A saláták általában nagyon egészségesek, és tele vannak olyan tápanyagokkal, amelyek segítenek a testnek egészséges maradni. Különösen jó választás, mert az alma és a sajt együtt nagyon finom.

Almás sajtsaláta

Almás sajtsaláta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Almás sajtsaláta.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Teljes idő 15 perc
Fogás hideg előétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 364 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Mossuk meg és vágjuk fel az almákat vékony szeletekre. A sajtokat reszeljük le.
  • Egy nagy tálban keverjük össze az almát és a sajtokat.
  • Egy kisebb tálban keverjük össze a kefirt, a citromlevet, a zúzott fokhagymát, az őrölt fehérborsot, a curry-t, a cukrot és a sót ízlés szerint.
  • Öntsük az öntetet az almás-sajtos keverék tetejére, majd óvatosan forgassuk össze az egészet.
  • Tálaljuk az almás sajt salátát frissen, hidegen.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Almás sajtsaláta-hoz!

Nutrition

Kalória: 364kcalSzénhidrát: 35gFehérje: 16gZsír: 19gTelített zsír: 12gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 4gKoleszterin: 62mgNátrium: 656mgKálium: 255mgÉlelmi rost: 5gCukor: 27gVitamin A: 1158IUVitamin C: 12mgKalcium: 478mgVas: 1mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword saláta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Történet:

Az almás sajtsaláta eredete nem tisztázott, de valószínűleg az almában és a sajtban gazdag régiókból származik, ahol az összetevők könnyen elérhetők voltak. Az almát és a sajtot már évszázadok óta fogyasztják, így egyesítésük nem lehetett nehéz feladat.

Tálalás:

Az almás sajtsalátát általában frissen és hidegen tálalják. A zöldsalátával vagy rukkolával keverjük össze az apróra vágott almát, a sajtot és az öntetet, majd tálaljuk. Az öntet lehet citromos, mézes-mustáros, vagy akár balsamicó ecetes is.

Alternatív hozzávalók:

Az almás sajtsaláta elkészíthető különböző sajtokkal, például feta, kecskesajt vagy mozzarella is használható. A zöldségek között különböző salátalevelek és babfélék is felhasználhatók. Az öntetek között az alapokon túl lehetőség van változatos ízek és zamatok belecsempészésére, például mustárral, mézzel, vagy akár olívaolajjal is.

Egészségügyi előnyök:

Az almás sajtsaláta gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, mint például a C-vitamin, kalcium és magnézium. Az alma és a zöldsaláta is rendkívül magas rosttartalommal rendelkezik, ami elősegíti az emésztést és javítja az egészséges bélmozgást. Azonban érdemes odafigyelni a sajtok típusára és mennyiségére, mivel magas zsír- és sótartalmuk lehet.

Variációk:

Az almás sajtsaláta különböző variációi közé tartozik a diós almás , a sonkás, és a kék sajtos almás saláta. Az öntetek között lehet kipróbálni más ízeket is, például a mustáros vagy mézes-mustáros változatot.

Érdekességek:

Az almás sajtsaláta egy modern és könnyű étel, amelynek története nem olyan hosszú, mint más hagyományos ételeké. Gyakran szerepel az étteremmenükön, és egy népszerű salátavariáció az Egyesült Államokban. Először 1965-ben mutatták be a Food & Wine magazinban, és azóta számos változata és módosítása jött létre. Egy könnyű és ízletes étel, amelyet bármelyik évszakban fogyaszthatunk.

(össznézettség: 515, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating