Almás táska
Édes sütemény Sütemény

Almás táska

Az Almás táska – Az almás ízélmény új dimenziói

Almás táska recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 45 perc.

Az almás táska egy finom édesség, ami tökéletesen megfelel reggelire, tízóraira, vagy bármilyen napszakra, amikor valami édesre vágyunk. Ez az édesség kiválóan illik azoknak, akik szeretik az almát, a fahéjat és az édes tésztát. Nemcsak finom, de nagyon egyszerű elkészíteni is.

Almás táska

Almás táska

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Almás táska.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 636 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A tésztát kiolvasztom.
  • Az almát megpucolom, lereszelem, majd becukrozom és félrerakom. Addig a tésztát kinyújtom vékonyra.
  • Az almát kifacsarom, dinsztelem.
  • Az alma levét kikeverem a pudingporral, majd az almával együtt sűrűre főzöm.
  • Amikor készen van a töltelék, kis négyzeteket vágok a tésztából, az egyik felére rakom az almát, a másik felét ráhajtom, tojással megkenem a széleket, és összeragasztom.
  • A tetejére kis csíkokat vágok, hogy levegőzni tudjon a tészta, majd tojással megkenem, és mehet a sütőbe. 180°C fokon 10-15 percig sütöm.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Almás táska-hoz!

Nutrition

Kalória: 636kcalSzénhidrát: 81gFehérje: 8gZsír: 33gTelített zsír: 8gTrans Fat: 1gKoleszterin: 27mgNátrium: 506mgKálium: 247mgÉlelmi rost: 6gCukor: 31gVitamin A: 135IUVitamin C: 8mgKalcium: 39mgVas: 3mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Történet:

Az almás táska eredetileg egy egyszerű paraszti étel volt, amelyet a téli hónapokban készítettek, amikor az almák voltak a legtartósabbak. készítése rendkívül egyszerű és olcsó volt, és nagyszerű módja volt az almák tartósításának. A tészta a rétegekre szedett vajjal és liszttel készült, majd az almákat reszelték és cukorral, fahéjjal és citromlével ízesítették. Az almás tölteléket a tészta közepére helyezték, majd a tészta a töltelék felett átfedte. A süteményt sütőbe helyezték, amíg a tészta aranybarna nem lett.

Tálalás:

Az almás táska klasszikus módon téglalap alakúra van sütve, majd szeletekre vágva fogyasztják. Gyakran porcukorral megszórtan tálalják, de lehet hozzáadni egy kis vaníliafagyit vagy tejszínt is.

Alternatív hozzávalók:

Az almás táska változatosan elkészíthető, és számos alternatív hozzávalóval lehet megbolondítani. A töltelékhez használt almákat például fel lehet cserélni más gyümölcsökre, mint például körte, szilva vagy meggy. A fűszerezéshez lehet hozzáadni például gyömbért vagy szegfűszeget. A tészta készítéséhez is számos alternatív hozzávaló használható, mint például teljes kiőrlésű liszt vagy mandulaliszt. Ha valaki diétázik vagy cukormentes életmódot folytat, akkor édesítőkkel, például xilit vagy eritrit használható helyette.

Egészségügyi előnyök:

Az almás táska sok egészségügyi előnnyel rendelkezik, különösen ha a töltelékhez friss almát használunk. Az alma például tele van rostokkal, amelyek elősegítik az emésztést és csökkentik a koleszterinszintet. Az alma magas C-vitamin-, kálium-, és flavonoid-tartalmának köszönhetően pedig támogatja az immunrendszert és csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.

Variációk:

Az almás táska nagyon változatos lehet, és számos variációja létezik. Az almás tölteléket például lehet megbolondítani dióval, mazsolával vagy fahéjas cukorral. A tészta elkészítésénél használhatunk szilárd zsiradékot vagy olajat, és különböző fűszerekkel, például vaníliával vagy narancshéjjal ízesíthetjük.

Érdekességek:

  • Az Magyarország egyik legkedveltebb süteménye.
  • Hasonló az amerikai almás pitéhez, de kisebb méretű és általában nem tartalmaz tojást a tésztájában.
  • Az almás táska receptjét gyakran családi vagy helyi hagyományként őrzik és generációról generációra örökítik tovább.
  • Szezonális étel is lehet, mivel az alma szezonálisan érhető el.
(össznézettség: 342, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating