Avokadós csirkesaláta recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 25 perc.
Avokadós csirkesaláta
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Avokádós csirkesaláta.
Hozzávalók
- 1 db avokádó
- 1 db csirkemell
- 1 db alma
- 1 db vöröshagyma
- 5 db jégsaláta levél tépkedve
- 150g tejföl
- só
- currys füszerkeverék
- 4 db gomba
- ? csomag kapros salátaöntet
a tálaláshoz:
- 2 db jégsaláta levél
Elkészítés
- A csirkemellet felkockázzuk és bepácoljuk currys fűszerkeverékkel, sóval, olíva olajjal, majd forró serpenyőben megpirítjuk.
- Mikor majdnem kész, hozzáadjuk a felaprított gombát, azt is átsütjük kicsit. Majd hagyjuk kihülni.
- Az avokádót, almát, hagymát felkockázzuk, a salátaleveleket összetépkedjük, kivéve pár szépet, amit a tálaláshoz használunk fel.
- A tejfölt összekeverjük a fél zacskó salátaöntettel, sózzuk.
- A saláta összetevőit összekeverjük – óvatosan, mert az avocadó puha – az ép salátalevelekre tálaljuk és rászórjuk a pirított gombás csirkemellet.
Megjegyzés
Jó étvágyat az Avokádós csirkesaláta-hoz!
Nutrition
Kalória: 459kcalSzénhidrát: 25gFehérje: 32gZsír: 25gTelített zsír: 10gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 7gTrans Fat: 1gKoleszterin: 123mgNátrium: 1292mgKálium: 1012mgÉlelmi rost: 9gCukor: 18gVitamin A: 628IUVitamin C: 12mgKalcium: 166mgVas: 3mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 186, mai nézettség: 2 )