A babos sertésragu: A hagyományos magyar konyha ízélménye
Babos sertésragu recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 160 perc.
A sertéshús mindig is népszerű volt Magyarországon, és a sertésragu az egyik legkedveltebb sertéshús-alapú étel. A Babos sertésragu pedig egy különleges változata ennek a hagyományos ételeknek.
Babos sertésragu
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Babos sertésragu.
Hozzávalók
- 1,3 kg sertéslapocka
- só
- fekete bors őrölt
- földimogyoró olaj
- 4 db vöröshagyma
- 3 db sárgarépa
- 1 csokor fűszernövény
- 3 db paradicsom
- 50 dkg fehérbab
- 2 db babérlevél
- marhahúsleves
Elkészítés
- A babot előző éjszaka áztassuk be vízbe, szűrjük le, majd öntsük fel vízzel és ha felforrt főzzük egy órán át.
- A megtisztított húst szeleteljük fel, fűszerezzük sóval és borssal, majd a felhevített olajon pirítsuk meg mindkét oldalát negyed óra alatt.
- Ezután a zaftjában pároljuk üvegesre az összevágott hagymát, majd adjuk hozzá a húst. a feldarabolt répát, a felkarikázott paradicsomot és a babot.
- Engedjük fel a levessel és fűszerezzük a babérlevéllel, sóval, valamint borssal. Ha felfőtt helyezzünk rá fedőt és takarékon 1,5 órán át pároljuk.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Babos sertésragu-hoz!
Nutrition
Kalória: 326kcalSzénhidrát: 27gFehérje: 27gZsír: 13gTelített zsír: 3gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 6gKoleszterin: 66mgNátrium: 346mgKálium: 977mgÉlelmi rost: 7gCukor: 5gVitamin A: 4278IUVitamin C: 13mgKalcium: 109mgVas: 4mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 793, mai nézettség: 1 )