Recept Bacon szalonnás csirkemell tekercs édesburgonyával

Bacon szalonnás csirkemell tekercs édesburgonyával

Bacon szalonnás csirkemell tekercs édesburgonyával

Bacon szalonnás csirkemell tekercs édesburgonyával: A könnyű és egészséges fogás a gasztronómia világából

Bacon szalonnás csirkemell tekercs édesburgonyával recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 80 perc.

A Bacon szalonnás csirkemell tekercs édesburgonyával egy egyszerű, de ízletes recept, amely kiváló választás lehet egy könnyű ebéd vagy vacsora elkészítéséhez. A recept elkészítése nagyon egyszerű és nem igényel túl sok időt vagy fáradságot.

Bacon szalonnás csirkemell tekercs édesburgonyával

Bacon szalonnás csirkemell tekercs édesburgonyával

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bacon szalonnás csirkemell tekercs édesburgonyával. Recept leírás képpel. Jó étvágyat a Bacon szalonnás csirkemell tekercs édesburgonyával-hoz!
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 1 óra
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre
Kalória 1034 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

Köret

  • Az édesburgonyát meghámozzuk és kockára vágjuk. A vöröshagymákat megpucoljuk, és nagy darabokra szeljük, a fokhagymát össze is zúzhatjuk, de egészben is jó lesz.
  • Egy tálban vegyítjük és olíva olajjal meglocsoljuk, sózzuk, és a kakukkfűvel is megszórjuk.
  • Elhelyezzük egy tűzálló üvegtálban, vagy tepsiben, és kb. 180 fokos előmelegített sütőben 30 percig sütjük (először fedő vagy fólia alatt pároljuk, majd ropogósra sütjük).

Csirkemell

  • A csirkehúst közben vékonyra kettévágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, majd ráhelyezzük a bacon csíkot.
  • Szorosan feltekerjük, és alufóliába csomagolva egy másik tepsiben, vagy jénaiban megsütjük a sütőben.
  • Amikor megpuhult, a fóliát eltávolítjuk, és ropogós pirosra sütjük a tetejét.
  • Tálalásnál karikákra vágjuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Bacon szalonnás csirkemell tekercs édesburgonyával-hoz!

Nutrition

Kalória: 1034kcalSzénhidrát: 127gFehérje: 54gZsír: 35gTelített zsír: 6gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 22gTrans Fat: 0.04gKoleszterin: 135mgNátrium: 1197mgKálium: 2870mgÉlelmi rost: 19gCukor: 28gVitamin A: 80342IUVitamin C: 30mgKalcium: 230mgVas: 5mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword csirke, húsétel
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Történet:

Ez a recept egy konyhánkban véletlenül született csodás kulináris találmány. Egy olyan napról van szó, amikor a hűtőben csak néhány hozzávaló maradt: csirkemell, bacon és néhány édesburgonya. Az egyszerű hozzávalókból született egy csodálatosan laktató és ízletes étel, amely a család kedvencévé vált. Azóta számos barát és rokon kipróbálta és beleszeretett ebbe a könnyen elkészíthető és ízletes ételbe.

Tálalás:

A tálalásnál fontos, hogy a csirkemell tekercseket és az édesburgonyát aranybarnára sütjük, hogy minden falatban élvezhessük a ropogós bacont és az édesburgonya krémes textúráját. A tekercseket szeletekre vágjuk, és az édesburgonyával együtt szolgáljuk fel. Egy friss, zöld salátával és néhány szelet friss kenyérrel kiegészítve ez a fogás tökéletes egy hétvégi ebédre vagy egy hétköznapi vacsorára.

Alternatív hozzávalók:

Ha nincs kéznél bacon, a csirkemellet prosciuttóval is be lehet tekerni. A húsnak így is finom, sós íze lesz, ami remekül harmonizál az édesburgonya természetes édességével.

Az édesburgonyát sütőtökkel vagy karalábéval is helyettesíthetjük. Mindkét zöldségnek van egy édeskés íze, ami jól harmonizál a bacon és a csirkemell ízeivel.

A fokhagyma és a kakukkfű helyett más fűszerekkel is kísérletezhetünk, például rozmaringgal vagy timjánnal. Mindkét fűszer hozzáadja azt a bizonyos extra ízt, amitől ez az étel igazán különlegessé válik.

Végül, ha egy kis csípősséget szeretnénk hozzáadni az ételhez, a tálalásnál szórjunk rá egy kis chili pehelyt vagy cayenne borsot. Ez felmelegíti az ételt és egy kis extra ízt ad neki.

Egészségügyi előnyök:

  1. Csirkemell: A csirkemell kiváló fehérjeforrás, ami fontos az izmok építéséhez és fenntartásához. Alacsony a zsír- és kalóriatartalma, így ideális választás az egészséges és kiegyensúlyozott étrendben.
  2. Bacon: Bár a bacon magas a zsírtartalma, mértékkel fogyasztva ad egy jó ízt az ételnek és segít az ételekben lévő zsírban oldódó vitaminok felszívódásában, mint például az A-, D-, E-, és K-vitamin.
  3. Édesburgonya: Az édesburgonya tele van rosttal, ami elősegíti az emésztést és segít a teltségérzet fenntartásában. A C- és A-vitamin gazdag forrása, amelyek támogatják az immunrendszert és a bőr egészségét.
  4. Olívaolaj: Az olívaolaj jó forrása a monounsaturated zsíroknak és az antioxidánsoknak, amelyek segíthetnek csökkenteni a szívbetegségek kockázatát.

Variációk:

  1. Vegetáriánus verzió: A csirkemell és a bacon helyett használhatunk tofu vagy tempeh, amit fűszerezhetünk paprikával, fokhagymával, és szójaszósszal, hogy adjunk neki ízt.
  2. Gluténmentes verzió: Ez a recept már önmagában is gluténmentes, de mindig ellenőrizze a használt fűszerek címkéjét, hogy biztosan nem tartalmaznak glutént.
  3. Low-carb verzió: Cserélje le az édesburgonyát alacsonyabb szénhidráttartalmú zöldségre, mint a brokkoli vagy a karfiol.

Érdekességek:

  1. Az édesburgonya nem a burgonya családjába tartozik. Valójában a virágos növények közé tartozik, míg a burgonya a nightshade családhoz tartozik.
  2. A bacon a szalonna egy formája, amelyet általában hosszan tartó sózás és füstölés után kapunk.
  3. Bár a csirkemell tekercs egy viszonylag egyszerű étel, számos variációja létezik világszerte, a hozzávalóktól és fűszerektől függően. Ez a recept azonban egyedülálló a magyar konyha ízeinek felhasználásával.
(össznézettség: 425, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating