Baconbe tekert csirkemáj és mellékelve fűszeres rizzsel tálalva egy sötét tányéron. Baconbe tekert csirkemáj

Baconbe tekert csirkemáj

Csirke Szárnyas

Baconbe tekert csirkemáj: a fenséges fogás, amit imádni fogsz

Baconbe tekert csirkemáj recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 30 perc.

A baconbe tekert csirkemáj az egyik olyan étel, ami igazán jól mutat az asztalon, és ráadásul fantasztikus ízvilággal rendelkezik. A baconbe tekert csirkemáj készítése nem túl bonyolult, viszont az elkészült fogás igazán mutatós és finom. Ha szereted a bacon és a csirkemáj ízét, akkor mindenképpen érdemes kipróbálnod ezt a receptet.

Baconbe tekert csirkemáj és mellékelve fűszeres rizzsel tálalva egy sötét tányéron.

Baconbe tekert csirkemáj

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Baconbe tekert csirkemáj.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 30 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 731 kcal

Hozzávalók
  

  • 60 dkg csirkemáj
  • 50 dkg bacon füstölt, szeletelt
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés
 

  • Tisztítsa meg a csirkemájat.
  • Terítse le a bacon csíkokat egy vágódeszkára. Helyezzen egy-egy csirkemáj darabot a bacon csíkok egyik végére. A rövidebbik oldalról kezdve tekergesse fel a bacont úgy, hogy az teljesen körbevegye a csirkemájat.
  • Melegítsen fel egy nagy serpenyőt, és öntsön bele egy evőkanál olajat. Amikor az olaj forró, tegye bele a baconbe tekert csirkemájakat. Süssük közepes lángon körülbelül 10 percig oldalanként, amíg a bacon szépen megpirul.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Baconbe tekert csirkemáj-hoz!

Tápérték

Kalória: 731kcalSzénhidrát: 3gFehérje: 41gZsír: 60gTelített zsír: 19gTöbbszörösen telítetlen zsír: 11gEgyszeresen telítetlen zsír: 26gTrans Fat: 0.3gKoleszterin: 600mgNátrium: 934mgKálium: 593mgVitamin A: 16663IUVitamin C: 27mgKalcium: 18mgVas: 14mg
Keyword Bacon, csirkemáj, Főétel, Füstölt bacon, Magyar konyha, Pácolás, Ropogós bacon, Sütés
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Gyakran ismételt kérdések a Baconbe tekert csirkemáj recepthez:

Mi a Baconbe tekert csirkemáj?

A Baconbe tekert csirkemáj egy olyan étel, ahol a csirkemájat bacon csíkokkal tekerik körbe, majd megpirítják. Ez egy ízgazdag, húsos fogás, amely a bacon füstös ízével egészíti ki a csirkemáj jellegzetes zamatát.

Milyen típusú bacont ajánlott használni a receptben?

A legjobb választás a vékony, füstölt bacon, mivel ez jól összetapad a csirkemájjal, és szépen ropogóssá válik sütés közben.

Hogyan lehet biztosítani, hogy a csirkemáj teljesen átsüljön?

Közepes lángon süssük a baconbe tekert csirkemájat, ügyelve arra, hogy minden oldalát egyenletesen pirítsuk meg. A sütési idő körülbelül 10 perc lehet oldalanként.

Mivel lehet helyettesíteni a bacont, ha valaki nem fogyaszt sertéshúst?

Alternatívaként használható pulyka bacon vagy egyéb füstölt húsok, amelyek hasonló ízt és textúrát biztosítanak.

Szükséges előzetesen pácolni vagy fűszerezni a csirkemájat?

Ez opcionális. A csirkemáj ízesíthető sóval, borssal, vagy fokhagymaporral, de a bacon füstös íze önmagában is kiválóan kiegészíti a máj ízét.

Lehet-e előre elkészíteni ezt az ételt, és hogyan tároljuk?

A baconbe tekert csirkemájat előre elkészítheti, és hűtőszekrényben tárolhatja. Felmelegítés előtt hagyja szobahőmérsékleten állni néhány percig, majd óvatosan melegítse újra.

Milyen köret illik legjobban ehhez az ételhez?

Jól illik hozzá friss saláta, sült vagy párolt zöldségek, vagy akár egy könnyű burgonyapüré is.

Milyen italokat ajánlanak ehhez az ételhez?

Felnőtteknek könnyű fehérbor, rozé fröccs vagy gin fizz; gyerekeknek frissítő gyümölcslevek, smoothie-k vagy jeges tea.

Milyen fűszereket lehet használni a csirkemáj ízesítéséhez?

A csirkemáj ízét sokféle fűszerrel ki lehet emelni. Népszerű választások közé tartozik a majoránna, rozmaring, bazsalikom, tárkony, és kakukkfű. Ezek a fűszerek különleges aromát adnak a májnak, és jól kiegészítik a bacon füstös ízét.

Történet:

A baconbe tekert csirkemáj egy ízletes és könnyen elkészíthető fogás, amely Magyarországon is népszerű. A csirkemáj finom és gyorsan elkészülő alapanyag, amelyet a füstölt bacon szeletekkel tekerve még ízletesebbé teszünk. A sütés során a bacon ropogós lesz, ami remek kontrasztot képez a puha és szaftos csirkemájjal. Ez a fogás ideális lehet főételként vagy akár egy elegánsabb előételként is.

Tálalás:

A baconbe tekert csirkemájat frissen és forrón érdemes tálalni. Lehetőség szerint tálcán vagy tányéron helyezzük el, és köré helyezhetünk friss salátát vagy zöldségeket, amelyek színesítik és frissítik az ételt. Az elkészített fogást díszíthetjük friss petrezselyemmel vagy snidlinggel, hogy még vonzóbbá váljon. Ha főételként szolgáljuk fel, akkor kísérhetjük rizzsel, burgonyapürével vagy akár sült zöldségekkel.

Ital ajánló a Baconbe tekert csirkemáj mellé:

Gyerekeknek:

  1. Alma-Málna Limonádé
    • Friss alma- és málnalé keveréke, kis szóda vagy szénsavas vízzel hígítva. Tálalható jégkockákkal és friss málnaszemekkel díszítve.
  2. Gyümölcsös Jeges Tea
    • Gyümölcstea (pl. barack, erdei gyümölcs) hidegen szervírozva. Édesíthető mézzel vagy cukorral, és díszíthető friss gyümölcsdarabokkal.
  3. Epres Smoothie
    • Friss eper, natúr joghurt és egy kis méz turmixolva. Egészséges, frissítő és ízletes választás.

Felnőtteknek:

  1. Fehérboros Sangria
    • Száraz fehérbor, szóda, különböző citrusfélék és szezonális gyümölcsök, mint például alma, narancs, és szőlő. Hűsítő és elegáns választás.
  2. Rozé Fröccs
    • Könnyed rozébor frissítő szóda vagy szénsavas víz hozzáadásával. Tökéletes könnyű nyári ital.
  3. Gin Fizz
    • Gin, friss citromlé, cukorszirup, és szódavíz. Frissítő és üdítő, jól kiegészíti a bacon és csirkemáj ízét.

Ezek az italok jól kiegészíthetik a baconbe tekert csirkemáj jellegzetes ízét, és különleges élményt nyújthatnak mind a gyerekek, mind a felnőttek számára.

Alternatív hozzávalók:

  • Ha nem szeretnénk füstölt bacont használni, helyettesíthetjük hagyományos sertésbaconnal vagy akár sonkával is.
  • A csirkemáj helyett más húsféléket is tekethetünk be baconnal, például sertéskarajat vagy csirkemellet.
  • A sütés során ízesíthetjük a csirkemájat fűszerekkel vagy fokhagymával is.
  • A tálaláshoz kreatívan variálhatunk, és készíthetünk mellé friss zöldséges salátát, sült burgonyát vagy akár gombás rizottót is.

Ezek az alternatívák lehetővé teszik, hogy az ételhez saját ízlésünknek megfelelően alakítsuk és változatossá tegyük.

Egészségügyi előnyök:

  • Csirkemáj: A csirkemáj jelentős tápanyagforrás. Gazdag fehérjében, B-vitaminokban (B12, B6, folsav) és vasban. A B-vitaminok fontosak az energiatermeléshez és az idegrendszer egészségéhez, míg a vas a vörösvérsejtek képződésében játszik szerepet.
  • Bacon: Fontos megjegyezni, hogy a bacon, bár finom és ízesítő hatású, magas zsír- és sótartalommal rendelkezik. Ezért ajánlott mérsékelten fogyasztani, különösen azoknak, akiknek magas a vérnyomása vagy a koleszterinszintjük.

Variációk:

  • Zöldséges töltelék: Ha szeretnénk fokozni az étel tápanyagtartalmát és változatosabbá tenni, készíthetünk zöldséges tölteléket a csirkemájba. Finom lehet például hagymával, gombával vagy apróra vágott paprikával töltve.
  • Szószok: Tálalhatjuk a baconbe tekert csirkemájat különböző szószokkal. Próbáljuk ki például egy fokhagymás tejfölös szósszal vagy egy gyümölcsös chutney-vel.
  • Grillezett változat: Ha változatosságot szeretnénk belevinni, a baconba tekert csirkemájat akár grillen is elkészíthetjük. Ez a módszer további ízeket és aromákat adhat az ételnek.

Érdekességek:

  • A csirkemáj sok kultúrában és gasztronómiában széles körben használt alapanyag. Számos étel és csemege készül belőle, például a francia pâté vagy a spanyol „pincho de hígado”.
  • A baconbe tekert csirkemájat gyakran fűszerezik és ízesítik, hogy a különleges ízek és textúrák kiemelkedjenek.
  • Ez az étel tökéletes választás lehet párti vagy családi összejövetelekhez, és ideális lehet akár grillezéshez vagy barbecue-hoz is.
(össznézettség: 558, mai nézettség: 1 )
Tagged
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése