A képen két darab baconbe tekert csirkemell őzgerincformában látható, amelyek megsültek és aranybarnára pirultak. Az egyik tekercs fel van szeletelve, megmutatva a belső, fűszerezett csirkemell töltelékét. A húsok egy sütőpapírral bélelt tepsin helyezkednek el, és a környező zsiradék jelezheti a bacon zsírtartalmát, ami sütés közben kiolvadt. Az étel gusztusosnak tűnik és tipikus otthoni sütés eredménye lehet. Baconos csirkemell őzgerincformában

Baconos csirkemell őzgerincformában

Csirke Szárnyas

Baconos csirkemell őzgerincformában – Az ízletes és egészséges fogás

Baconos csirkemell őzgerincformában recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 90 perc.

A baconos csirkemell őzgerincformában egy fantasztikus étel, ami garantáltan lenyűgözi az egész családot. Az elkészítése rendkívül egyszerű, és az eredmény egyszerűen fantasztikus. A baconos csirkemell egy egészséges, könnyű és ízletes fogás, ami a diétázók és az egészségtudatos emberek számára is ideális választás. Az őzgerincforma pedig egyszerűen mesés, hiszen ez az étel igazán impozánsan mutat a tányéron. Ha szeretnél meglepni valakit egy fantasztikus fogással, akkor a baconos csirkemell őzgerincformában tökéletes választás.

A képen két darab baconbe tekert csirkemell őzgerincformában látható, amelyek megsültek és aranybarnára pirultak. Az egyik tekercs fel van szeletelve, megmutatva a belső, fűszerezett csirkemell töltelékét. A húsok egy sütőpapírral bélelt tepsin helyezkednek el, és a környező zsiradék jelezheti a bacon zsírtartalmát, ami sütés közben kiolvadt. Az étel gusztusosnak tűnik és tipikus otthoni sütés eredménye lehet.

Baconos csirkemell őzgerincformában

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Baconos csirkemell őzgerincformában.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítési idő 20 minutes
Főzési idő 1 hour 10 minutes
Összesen 1 hour 30 minutes
Course főétel
Konyha Magyar
Főre 6 főre
Kalória 1096 kcal

Hozzávalók
  

a lekenéshez:

Elkészítés
 

  • A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és félretesszük.
  • Előmelegítjük a sütőt 180°C fokra. Egy nagy dobozos tejfölt összekeverünk 15 dkg reszelt trappista sajttal, lereszelt fokhagymákkal, 2 db mackósajttal, 3 evőkanál liszttel, 2 db tojással és fél marék apróra vágott petrezselyemmel. Ebbe a masszába tesszük bele az előzőleg felvágott csirkemellet.
  • Egy őzgerinc formát kikenünk vajjal, és zsemlemorzsát szórunk bele, majd kibéleljük baconnel úgy, hogy a bacon kilógjon a formából.
  • Ebbe a baconnel kibélelt formába öntjük bele a csirkemelles masszát, és visszahajtjuk bacon széleit, és a tetejére hosszában még rakunk 1 csík baconszalonnát. Lekenjük a tetejét tejföllel, és megszórjuk a maradék sajttal. 50 percig sütjük.
  • Majd kifordítjuk egy sütőpapíros tepsire, és tovább sütjük 15-20 percig, hogy a másik oldala is megpiruljon.
  • Ha már szépen megpirult, állni hagyjuk, és szeletekre vágva sült krumplival és tartármártással tálaljuk.

Jegyzetek

Jó étvágyat a Baconos csirkemell őzgerincformában-hoz!

Kalória

Kalória: 1096kcalSzénhidrát: 16gFehérje: 46gZsír: 94gTelített zsír: 42gTrans Fat: 1gKoleszterin: 291mgNátrium: 839mgKálium: 810mgRost: 1gCukor: 3gA-vitamin: 1895IUC-vitamin: 16mgKalcium: 379mgVas: 3mg
Keyword Baconos csirkemell, csirkemell, fekete bors, fokhagyma, Füstölt bacon, Kockasajt, Liszt, Magyar konyha, Őzgerincforma, petrezselyemzöld, Sütés, Tejföl, tojás, Trappista sajt, Vaj, Zsemlemorzsa
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Gyakran ismételt kérdések a Baconos csirkemell őzgerincformában recepthez:

Mi az a Baconos csirkemell őzgerincformában?

A Baconos csirkemell őzgerincformában egy ízletes magyar étel, ahol a csirkemell darabokat fűszeres tejfölös-sajtos keverékkel összekeverik, majd baconnel bélelt őzgerincformába töltik. A tetejét bacon csíkokkal, tejföllel és sajttal díszítik, és így sütik meg. Az étel jellegzetessége az őzgerincforma által adott egyedi alak és a bacon ropogós textúrája.

Milyen típusú csirkemellet használjak a receptben?

A legjobb a friss, bőr nélküli, csontról leszedett csirkemell. Kiválasztható szeletelt vagy egész darabok is, amelyeket otthon vághatsz fel.

Milyen alternatívája van a trappista sajtnak?

Ha nincs trappista sajtod, használhatsz cheddar, edami vagy más hasonlóan olvadós sajtot.

Hogyan készítsem elő az őzgerincformát?

Kenj meg egy őzgerincformát vajjal, majd hints meg zsemlemorzsával, hogy a massza ne ragadjon le sütés közben.

Lehet-e előre elkészíteni ezt az ételt?

Igen, előre elkészítheted és hűtőszekrényben tárolhatod, majd fél órával a sütés előtt vedd ki, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen.

Milyen köretet ajánlanak hozzá?

Sült krumpli, rizs, vagy friss saláta tökéletes kísérője ennek az ételnek.

Mit tegyek, ha nem sikerül megpirulnia a tetejének?

Ha a sütés vége felé nem pirul meg eléggé, kapcsold be a sütő grill funkcióját néhány percre, de figyelj rá, hogy ne égesd meg.

Mennyi ideig kell sütni, és milyen hőmérsékleten?

Az ételt körülbelül 50 percig kell sütni 180°C-on, majd további 15-20 percig a másik oldalát is megpirítani.

Hogyan szolgáljam fel az ételt?

Hagyd állni néhány percig miután kivetted a sütőből, majd szeleteld fel és tálald a választott körettel.

Történet:

A baconos csirkemell őzgerincformában egy igazán ízletes és laktató főétel, amely a hagyományos csirkemellből készült fogásokhoz ad egy kis extra ízt és textúrát. A bacon szalonnával borítva, a tejföllel és sajttal gazdagított panír pedig különleges és szaftos ízt kölcsönöz a húsos tölteléknek. Ez a recept a magyar konyha jellegzetességeivel ötvözi a húsos, sajtos és fűszeres ízeket, és garantáltan elnyeri a család és barátok tetszését.

Tálalás:

A baconos csirkemell őzgerincformában szépen mutat az asztalon, és tökéletes választás lehet ebédre vagy vacsorára. A sütés után várj egy kicsit, hogy a fogás kicsit lehűljön, majd szeleteld fel, és tálald köretként salátával, friss zöldségekkel vagy akár párolt rizzsel vagy burgonyapürével. A szeleteket rendezd el egy szép tálban vagy tányéron, és díszítsd friss petrezselyemmel vagy zöldfűszerekkel. Az étel melegen vagy akár hidegen is fogyasztható.

Ital ajánló a Baconos csirkemell őzgerincformában mellé:

Gyerekeknek:

  1. Alma- vagy Szőlőlé: Friss, természetes gyümölcslevek, mint az alma- vagy szőlőlé, jól kiegészítik a sós, füstölt ízeket, és üdítőként szolgálnak a gyerekek számára.
  2. Citromos-Mézes Víz: Egy egyszerű, otthon elkészíthető ital, ami frissítő és nem túl édes. Citromlé, egy kis méz, és szénsavmentes víz keverékéből áll.
  3. Gyümölcsös Jeges Tea: Koffeinmentes gyümölcsös jeges tea, mint például a barackos vagy málnás, szintén jól harmonizál a csirkemell ízével, és kellemes frissességet ad.

Felnőtteknek:

  1. Száraz Fehérbor: Egy könnyű, száraz fehérbor, mint a Sauvignon Blanc vagy egy Chardonnay, elegánsan kíséri a baconos csirkemell ízét.
  2. Sör: Egy könnyed, világos sör vagy pilsner típusú sör jól illik a füstölt és sós ízekhez, különösen ha valaki szereti a hagyományos párosításokat.
  3. Alma Cider: Akik nem fogyasztanak alkoholt, számukra egy szénsavas alma cider lehet jó választás, amely a frissítő alma ízével ellensúlyozza a sós ételt.

Ezek az italok remekül kiegészítik a baconos csirkemell őzgerincformában ízét, és teljes étkezési élményt nyújtanak mind a gyerekek, mind a felnőttek számára.

Alternatív hozzávalók:

Ha szeretnél némi változatosságot vinni a baconos csirkemell őzgerincformában receptbe, néhány alternatív hozzávalóval kísérletezhetsz. Például:

  • Töltelék: A sajtos tejfölös töltelék mellett más fűszerekkel vagy ízesítőkkel is kísérletezhetsz, mint például fokhagymapor, pirospaprika, vagy akár apróra vágott hagyma és zöldpaprika.
  • Sajt: A trappista sajt helyett más sajtfajtákat is használhatsz, mint például cheddar, mozzarella vagy ementáli.
  • Bacon: Ha nem szereted a füstölt bacont, választhatsz sima szeletelt szalonnát vagy akár sonkát is a csirkemell borításához.
  • Hús: Ha nem preferálod a csirkemellet, kipróbálhatod ugyanezt a receptet más húsfajtával, például sertéshússal vagy pulykahússal is.

Egészségügyi előnyök:

  • Csirkemell: A csirkemell sovány fehérjeforrás, amely alacsony zsírtartalommal és magas fehérjetartalommal rendelkezik. A fehérje hozzájárul az izomépítéshez és a teltségérzet fenntartásához. Emellett a csirkemell alacsonyabb kalóriatartalmú alternatíva más húsfajtákhoz képest.
  • Tejföl: A tejföl gazdag kalciumban és fehérjében, valamint B-vitaminokat, D-vitamint és ásványi anyagokat tartalmaz. Azonban fontos mértékkel fogyasztani, mivel magas zsírtartalommal rendelkezik.
  • Sajt: A sajt szintén jó forrása a kalciumnak és a fehérjének. Azonban figyeljünk a zsírtartalomra, és válasszunk alacsonyabb zsírtartalmú sajtokat.
  • Petrezselyemzöld: A petrezselyemzöld nagyon alacsony kalóriatartalmú, de gazdag antioxidánsokban, C-vitaminban, A-vitaminban és ásványi anyagokban, mint például vas és kálium.

Variációk:

  • Hozzávalók: A receptben szereplő hozzávalókat különböző módon variálhatod. Például más típusú sajtokat használhatsz, többféle fűszert vagy zöldfűszert adhatsz a töltelékhez, vagy akár paradicsom- vagy zöldségdarabokkal is gazdagíthatod.
  • Fűszerezés: Az alapreceptben szereplő fűszerek mellett kísérletezhetsz más ízesítőkkel is. Például hozzáadhatod a töltelékhez a kedvenc fűszereidet, mint például oregánó, bazsalikom vagy rozmaring.
  • Hús: Ha nem szereted a csirkemellet, kipróbálhatod ugyanezt a receptet más húsfajtával is, például sertéshússal vagy pulykahússal.

Érdekességek:

  • Az őzgerincformában történő sütés egy különleges megjelenést ad a fogásnak, és az asztalnál garantáltan nagy hatást kelthet.
  • A baconos csirkemell őzgerincformában lehetőséget ad az ízek és textúrák harmonikus kombinálására. A ropogós bacon külső rétege, a szaftos csirkemell és a sajtos-tejfölös töltelék tökéletes egyensúlyt teremt a fogásban.
  • Ez a recept könnyen előkészíthető, és az elkészítési folyamatban is lehetőség van kreativitásra és saját ízlés szerinti módosításokra.
(össznézettség: 9 893, mai nézettség: 1 )
Tagged
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése