Bácskai fokhagymás csirkecomb recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 75 perc.
A magyar konyha hagyományos ételei közül talán az egyik legkedveltebb a csirkecomb, amelyet a Bácskai fokhagymás csirkecomb változatban különösen szeretnek az emberek. A recept egyszerű, mégis rendkívül ízletes, és a fokhagymás, paprikás ízek egyedülálló kombinációja garantálja, hogy mindenki imádni fogja.
Bácskai fokhagymás csirkecomb
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bácskai fokhagymás csirkecomb.
Hozzávalók
Elkészítés
- A csirkecombokat jól megmosom, a forgónál kettévágom, és konyharuhán leszárítom.
- Megsózva, lisztben megforgatva, forró zsiradékban minden oldalukat pirosra sütöm.
- Ezután a leveskockát fél liter vízben felfőzöm, és apránként a hús alá öntve, körülbelül fél óráig párolom a combokat. Közben elkészítem a fokhagymamártást. Három evőkanál lisztből kevés olajon világos rántást készítek, felengedem bő egy deci leveslével. Tört fokhagymával, sóval, borssal fűszerezem, elkeverem benne a tejfölt és összeforralom.
- Közben a csirkecombokat zsírjára pirítom, majd tűzálló tálra sorba lerakom. Leöntöm a fokhagymás mártással, és néhány percre forró sütőbe tolom.
- Tálaláskor vágott petrezselyemzölddel szórom meg és párolt rizzsel vagy tarhonyával körítem. Alföldi kadarkát vagy sört kínálok mellé.
Megjegyzés
Tálalás
A Bácskai fokhagymás csirkecomb a legjobb frissen tálalva, melegen vagy langyosan. Az ételhez kínálhatunk rizst, párolt zöldségeket, salátát vagy krumplit is. Az ételhez illő italok közé tartozik a jóféle vörösbor, vagy akár egy hideg sör is. Jó étvágyat a Bácskai fokhagymás csirkecomb-hoz!Nutrition
Kalória: 448kcalSzénhidrát: 7gFehérje: 23gZsír: 36gTelített zsír: 10gTöbbszörösen telítetlen zsír: 7gEgyszeresen telítetlen zsír: 16gTrans Fat: 1gKoleszterin: 137mgNátrium: 460mgKálium: 347mgÉlelmi rost: 1gCukor: 1gVitamin A: 610IUVitamin C: 5mgKalcium: 59mgVas: 2mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 225, mai nézettség: 1 )