Bácskai fokhagymás csirkecomb
Csirke Szárnyas

Bácskai fokhagymás csirkecomb

Bácskai fokhagymás csirkecomb recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 75 perc.

Bácskai fokhagymás csirkecomb – Egy ínycsiklandó recept

A magyar konyha hagyományos ételei közül talán az egyik legkedveltebb a csirkecomb, amelyet a Bácskai fokhagymás csirkecomb változatban különösen szeretnek az emberek. A recept egyszerű, mégis rendkívül ízletes, és a fokhagymás íz garantálja, hogy mindenki imádni fogja.

Bácskai fokhagymás csirkecomb

Bácskai fokhagymás csirkecomb

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bácskai fokhagymás csirkecomb.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 55 perc
Teljes idő 1 óra 15 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 448 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A csirkecombokat jól megmosom, a forgónál kettévágom, és konyharuhán leszárítom.
  • Megsózva, lisztben megforgatva, forró zsiradékban minden oldalukat pirosra sütöm.
  • Ezután a leveskockát fél liter vízben felfőzöm, és apránként a hús alá öntve, körülbelül fél óráig párolom a combokat. Közben elkészítem a fokhagymamártást. Három evőkanál lisztből kevés olajon világos rántást készítek, felengedem bő egy deci leveslével. Tört fokhagymával, sóval, borssal fűszerezem, elkeverem benne a tejfölt és összeforralom.
  • Közben a csirkecombokat zsírjára pirítom, majd tűzálló tálra sorba lerakom. Leöntöm a fokhagymás mártással, és néhány percre forró sütőbe tolom.
  • Tálaláskor vágott petrezselyemzölddel szórom meg és párolt rizzsel vagy tarhonyával körítem. Alföldi kadarkát vagy sört kínálok mellé.

Megjegyzés

Tálalás

A Bácskai fokhagymás csirkecomb a legjobb frissen tálalva, melegen vagy langyosan. Az ételhez kínálhatunk rizst, párolt zöldségeket, salátát vagy krumplit is. Az ételhez illő italok közé tartozik a jóféle vörösbor, vagy akár egy hideg sör is.
Jó étvágyat a Bácskai fokhagymás csirkecomb-hoz!

Nutrition

Kalória: 448kcalSzénhidrát: 7gFehérje: 23gZsír: 36gTelített zsír: 10gTöbbszörösen telítetlen zsír: 7gEgyszeresen telítetlen zsír: 16gTrans Fat: 1gKoleszterin: 137mgNátrium: 460mgKálium: 347mgÉlelmi rost: 1gCukor: 1gVitamin A: 610IUVitamin C: 5mgKalcium: 59mgVas: 2mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword csirke, húsétel
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Történet:

A Bácskai fokhagymás csirkecomb a Dél-Magyarországon és a mai Szerbia északi részén található Bácska régióból származik. A vidék híres gazdag mezőgazdaságáról és különösen a szárnyasok termeléséről. A csirke, mint olcsó és könnyen hozzáférhető húsforrás, nagyon népszerű volt a régióban, és ez a számos helyi csirkeételből is látszik. A fokhagyma erőteljes íze pedig a magyar konyha egyik védjegye, amely erősen meghatározza a bácskai csirke karakterét.

Tálalás:

A Bácskai fokhagymás csirkecombot leggyakrabban rizzsel, petrezselymes krumplival vagy friss salátával szolgálják fel. A tálalásnál a csirkecombot meg lehet szórni friss petrezselyemmel, hogy még ízletesebb és vonzóbb legyen. Egy jó pohár fehérbor is kiválóan illik ehhez az ételhez.

Alternatív hozzávalók:

Az étel elkészítése során a tejfölt cserélhetjük joghurtra vagy akár növényi alapú tejtermékre, ha tejmentes változatot szeretnénk. A csirkecomb helyett használhatunk csirkemellet is, de az így elkészített étel nem lesz olyan zamatos és szaftos. A fokhagyma helyett használhatunk fokhagymapor is, de ez esetben kissé csökken az étel karakteres fokhagymás íze.

Egészségügyi előnyök:

A csirkecomb magas fehérjetartalma miatt egy nagyon tápláló étel, amely támogatja az izmok egészségét és a szervezet egészének működését. A tejföl kalciumot és B-vitaminokat tartalmaz, melyek támogatják az idegrendszer egészséges működését és a csontok erősítését. A fokhagyma ismert az antibakteriális tulajdonságairól, és erősíti az immunrendszert.

Variációk:

Ezt az ételt különböző módon lehet elkészíteni, például grillezve vagy sütve. Lehet hozzáadni más fűszereket is, mint a paprika, a rozmaring vagy a kakukkfű, hogy változatosabb ízeket érjünk el.

Ha valaki tejtermékmentes diétát követ, a tejfölt le lehet cserélni vegán alternatívára vagy akár kókusztejre is, amely krémes textúrát és finom ízt ad az ételnek.

Érdekességek:

A fokhagyma jelentős szerepet játszik a magyar konyhában. Nemcsak az íze miatt, hanem mert úgy gondolják, hogy elűzi a rossz szellemeket és betegségeket. A hagyományos receptekben gyakran használják bőségesen. A Bácskai fokhagymás csirkecomb receptjében a fokhagyma különösen fontos, hiszen adja az étel jellegzetes ízét.

(össznézettség: 305, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating