Recept Baileyses tiramisu

Baileyses tiramisu

Baileyses tiramisu

Baileyses tiramisu: A kávé és konyha kedvence

Baileyses tiramisu recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 20 perc.

Ha valami igazán ínycsiklandóra vágyunk, akkor a Baileyses tiramisu biztosan azonnal eszünkbe jut. A tiramisu egy klasszikus olasz desszert, amelyet számos variációban készítenek szerte a világon. Az egyik legnépszerűbb változat azonban a Baileyses tiramisu, amely kakaópor, kávé, mascarpone sajt és a Baileys ízvilágát egyesíti.

A Baileyses tiramisu tökéletes választás lehet egy ünnepi vacsora vagy családi összejövetel desszertjeként.

Baileyses tiramisu

Baileyses tiramisu

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Baileyses tiramisu.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Teljes idő 20 perc
Fogás desszert
Konyha Olasz
Mennyiség 6 főre
Kalória 627 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Egy tortaforma alját kirakjuk a babapiskótával, majd ráöntjük a 3 kanál likőrrel összekevert kávét.
  • Egy tálban összekeverjük a tojást a cukorral, a mascarponéval, a likőrrel és a tejszínhabbal, majd az egészet a babapiskótára kenjük, és éjszakára hűtőbe tesszük.
  • Tálalás előtt megszórjuk a kakaóporral, és már kínálhatjuk is.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Baileyses tiramisu-hoz!

Nutrition

Kalória: 627kcalSzénhidrát: 31gFehérje: 11gZsír: 50gTelített zsír: 29gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 4gKoleszterin: 207mgNátrium: 66mgKálium: 168mgÉlelmi rost: 3gCukor: 11gVitamin A: 1547IUVitamin C: 1mgKalcium: 144mgVas: 1mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Történet:

A tiramisu eredetileg egy olasz desszert, amelynek jelentése „emeld fel engem” vagy „felfrissít engem”. A hagyományos tiramisu recept kávéba mártott babapiskótákból, mascarpone sajtból, tojássárgájából, cukorból és kakaóporból áll. Azonban a Baileyses tiramisu egy kis különlegességet ad hozzá a hagyományos változathoz, a Baileys likőr formájában. Ez a krémes, kávés desszert tökéletes választás lehet, ha valami finom és elegáns édességre vágysz.

Tálalás:

A Baileyses tiramisut általában tálalás előtt szokták megszórni kakaóporral, hogy díszítést és ízesítést adjon neki. A legjobb, ha hidegen tálalod, így a krém jól összeáll és az ízek jól összeérnek. Választhatsz egy nagyobb tál vagy őzgerincforma használatát, amelyben a tiramisu rétegei jól láthatóak és szépen mutatnak. Ha szeretnél egy különlegesebb megjelenést, akkor tálalhatod kisebb adagokban is, például poharakban vagy üvegcsészékben.

Alternatív hozzávalók:

  • Ha nem szeretnél alkoholt használni a Baileyses tiramisuban, helyettesítheted a Baileys likőrt kávéval vagy kávéaromával, hogy megőrizze az eredeti kávés ízét.
  • A babapiskóta helyett használhatsz más kekszet vagy piskótát is, amelyeket a kávé és a Baileys keverékébe mártasz.
  • Ha nem találsz mascarpone sajtot, helyettesítheted más krémsajttal, például Philadelphia sajttal.
  • A receptben nem szerepel cukor a mascarpone krémben, de ha édesebb ízt szeretnél, hozzáadhatsz egy kis porcukrot a krémhez.
  • A kakaópor helyett használhatsz reszelt csokoládét vagy csokoládéforgácsot a tetejére díszítésként.

Egészségügyi előnyök:

A Baileyses tiramisu egy gazdag, krémes és ízletes desszert, de fontos megjegyezni, hogy mérsékelten kell fogyasztani. Az alábbiakban néhány egészségügyi előnye a Baileyses tiramisunak:

  1. Tejsavófehérje: A tiramisu alapanyagai között megtalálható a mascarpone sajt, amely tejsavófehérjét tartalmaz, ami fontos aminosavakat és fehérjét biztosít a szervezetnek.
  2. Kalcium: A mascarpone sajtban és a tejszínben is kalcium található, ami erősíti a csontokat és segít a normális izomműködésben.
  3. Mérsékelt kalória- és cukortartalom: Bár a Baileyses tiramisu egy desszert, azzal, hogy mérsékelten fogyasztod és a hozzáadott cukormennyiséget korlátozod, még mindig élvezheted az ízét, anélkül, hogy túlzottan nagy mennyiségű kalóriát és cukrot fogyasztanál.

Variációk:

A Baileyses tiramisu különleges ízzel rendelkezik, de természetesen számos variációt kipróbálhatsz, hogy személyre szabottabbá tedd. Néhány példa a variációkra:

  1. Gyümölcsös: Adj hozzá friss vagy fagyasztott bogyós gyümölcsöket, például málnát vagy áfonyát a krém rétegei közé vagy a tetejére.
  2. Csokoládés: Készítsd el a tiramisut csokoládés változatban a kakaópor helyett használj csokoládé ízű pudingport vagy reszelt csokoládét a tetejére.
  3. Diétás: Készítsd el a tiramisut alacsonyabb kalóriatartalmú vagy cukormentes változatban. Használj cukorhelyettesítőket, alacsony zsírtartalmú mascarpone-t vagy alacsonyabb kalóriatartalmú piskótát.

Érdekességek:

  • A tiramisu eredetileg a 17. században jelent meg Olaszországban, de a Baileyses változat a Baileys likőr hozzáadásával egy későbbi kreatív hozzájárulás az eredeti recepthez.
  • A tiramisu számos változata létezik a világon, például a málnás, pisztáciás vagy akár a gyümölcsös változatok.
  • A tiramisu a világon egyike a legismertebb olasz desszerteknek, és számos étterem és kávézó kínálja a menüjében.
(össznézettség: 298, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating