Bajor perec recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 50 perc.
Bajor perec
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bajor perec.
Elkészítés
- A tejet meglangyosítjuk. Beleszórjuk a cukrot és egy evőkanál lisztet, belemorzsoljuk az élesztőt, és állni hagyjuk, amíg a tej tetején vastag halványbarna hab képződik.
- A kétféle lisztet egybeszitáljuk, hozzáadjuk az olajat, a sót, a fölfuttatott élesztőt, és apránként annyi langyos vizet, hogy sima, rugalmas, nem túl kemény tésztát kapjunk. (Kb. 2 dl víz kell hozzá.) A tésztát, miután jól kidolgoztuk, fél órát kelesztjük.
- Ezután tíz-tizenkét egyforma nagyságú részre osztjuk. Mindegyik tésztadarabot hosszú, vékony rúddá sodorjuk, a rudakból pereceket formázunk.
- Fölforralunk 1 liter vizet a szódabikarbónával és a sóval. A pereceket nagy lapátkanállal a gyöngyözve forró vízbe engedjük, és egyszer megfordítva kb. fél percig főzzük, majd kivesszük és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket.
- Díszítésképpen éles késsel minden perecet kicsit bevághatunk itt-ott. Megszórhatjuk őket durva szemű sóval vagy szezámmaggal.
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és 25-30 perc pihentetés után a pereceket az előmelegített sütőben barnára sütjük.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Bajor perec-hez!
Nutrition
Kalória: 499kcalSzénhidrát: 82gFehérje: 17gZsír: 12gTelített zsír: 2gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 6gTrans Fat: 0.03gKoleszterin: 5mgNátrium: 4076mgKálium: 259mgÉlelmi rost: 5gCukor: 4gVitamin A: 66IUVitamin C: 0.03mgKalcium: 68mgVas: 3mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 31, mai nézettség: 1 )