Banános-étcsokis muffin

Banános-étcsokis muffin

Muffin Sütemény

Banános-étcsokis muffin – A tökéletes édesség minden alkalomra

Banános-étcsokis muffin recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 55 perc.

A muffinok egy igazán finom süteménytípus, melyek között a banános-étcsokis muffin különleges helyet foglal el. Ez a muffin fajta nemcsak finom, de egészséges is, így édesség utáni vágyunkat kielégítve, közben a szervezetünk számára hasznos összetevőket is biztosítunk.

Banános-étcsokis muffin

Banános-étcsokis muffin

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Banános-étcsokis muffin.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 55 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 830 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Liszt, sütőpor, szódabikarbóna, kakaó, fahéj, összekeverjük egy tálba.
  • Külön kikeverjük a tojást, cukorral, hozzáadjuk az olajat, kefirt, majd a lisztes keverékhez öntjük. Jól elkeverjük, és hozzáadjuk a villával durvára szétnyomott banánt és a tördelt étcsokoládét.
  • Jól vajazott, lisztezett formába kanalazzuk, majd 140 fokon 40 perc alatt (légkeveréssel) kisütjük. (tűvel tanácsos ellenőrizni sütés alatt hogy hol tart)

Megjegyzés

Jó étvágyat a Banános-étcsokis muffin-hoz!

Nutrition

Kalória: 830kcalSzénhidrát: 113gFehérje: 10gZsír: 38gTelített zsír: 10gTöbbszörösen telítetlen zsír: 17gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gKoleszterin: 50mgNátrium: 310mgKálium: 617mgÉlelmi rost: 7gCukor: 63gVitamin A: 150IUVitamin C: 0.2mgKalcium: 110mgVas: 3.4mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword desszert, muffin
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Történet:

A muffin eredetileg az Egyesült Államokból származik, ahol a 19. században vált népszerűvé. Azonban az édességek világában ismert a kulináris adaptáció és újítás, és ez a banános-étcsokoládés muffin recept is ennek a példája. Ez a kombináció széles körben ismert és kedvelt, hiszen a banán és a csokoládé remekül kiegészítik egymást. A banán természetes édességet és nedvességet ad a muffinnak, míg az étcsokoládé a karakteres csokoládés ízt.

Tálalás:

A muffinokat legjobban frissen, melegen ajánlott tálalni, amikor a csokoládé még kicsit olvadt. Ha szeretnéd, porcukorral, friss banánnal és/vagy egy kis tejszínhabbal is tálalhatod. Egy nagy pohár tej vagy egy csésze frissen főzött kávé tökéletes kísérője lehet ennek a finomságnak.

Alternatív hozzávalók:

Ha szeretnéd variálni a receptet, többféle módon is megteheted. Például, ha vegán vagy tejmentes étrendet követsz, a tojást helyettesítheted 50 gramm almáspürével, a kefirt pedig növényi alapú joghurttal. Az étcsokoládét fehér csokoládéval vagy mogyorós csokoládéval is helyettesítheted. A liszt helyett használhatsz teljes kiőrlésű lisztet vagy gluténmentes lisztet, ha szükséges. Az olajat pedig lehet cserélni olvasztott vajra, ami még gazdagabb ízt ad a muffinnak.

Egészségügyi előnyök:

  1. Banán: A banán gazdag forrása a B6 és C vitaminoknak, valamint a rostoknak és a káliumnak, amelyek támogatják a szív- és idegrendszer egészségét, valamint a normális vérnyomást.
  2. Kefir: A kefir probiotikumokat tartalmaz, amelyek jótékony hatással vannak a bélflórára, és segítenek az emésztésben.
  3. Kakaó és Étcsokoládé: Az étcsokoládé és a kakaó gazdag antioxidánsokban, amelyek segítenek a szabadgyökök elleni küzdelemben.

Azonban fontos megjegyezni, hogy a muffin magas cukor- és kalóriatartalma miatt mértékkel fogyasztandó.

Variációk:

  1. Mogyoróvajas-Banános Muffin: Keverj bele egy evőkanálnyi mogyoróvajat a tésztába a még gazdagabb ízért.
  2. Mandulás-Étcsokis Muffin: Cseréld le a lisztet mandulalisztre és adj hozzá extra étcsokoládét.
  3. Áfonyás-Banános Muffin: Adj hozzá friss vagy fagyasztott áfonyát a tésztához az extra ízért és antioxidánsokért.

Érdekességek:

  1. A muffin szó eredetileg a francia „moufflet” szóból származik, ami „puha, mint a kenyér” jelentésű.
  2. A banánok a világ egyik legnépszerűbb gyümölcsei, és évente több mint 100 milliárd banánt fogyasztanak el világszerte.
  3. A kefir eredetileg a Kaukázusi régióbón származik, ahol a hagyományos kefirt kecsketejbőn készítették.
  4. Az étcsokoládé magasabb kakaótartalmú, mint a tejcsokoládé, és általában kevesebb cukrot tartalmaz, ami egészségesebbé teszi.
(össznézettség: 121, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating