Barackos-habos pite
Pite Sütemény

Barackos-habos pite

Barackos-habos pite recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 45 perc.

Barackos-habos pite

Barackos-habos pite

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Barackos-habos pite.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 607 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 db tojás

a töltelékhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 4 dl tej
  • 6 db őszibarack felezett

a tetejére:

  • 3 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db citrom héja
  • 1 db citrom leve

Elkészítés
 

  • A tészta hozzávalóit a tojás kivételével elmorzsoljuk, majd a tojást is hozzáadva laza kis tésztává gyúrjuk. Folpack-ba csomagolva, 20 percre a hűtőbe tesszük. Majd kb. 28 cm átmérőjű, cakkos peremű piteformába nyújtjuk/tapicskoljuk. Az alját villával megszurkáljuk és 180 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük.
  • A pudingport a cukorral és 1 dl tejjel jól elkeverjük. A maradék tejet felforraljuk, és a pudingos cukros tejet hozzáadva, folyamatos kevergetés mellett készre főzzük. Pár percet hűlni hagyjuk, majd az elősütött pitealapra simítjuk.
  • A felezett őszibarackokat centis szeletekre vágjuk és a pudingba nyomjuk.
  • A tojásfehérjékből pici sóval kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a citrom levét és héját. A sütire simítjuk és 8-10 percig sütjük (180 °C-on). Ne süssük túl, mint ahogy én tettem, a fenti kép szerint. 🙂

Megjegyzés

Jó étvágyat a Barackos-habos pite-hez!

Nutrition

Kalória: 607kcalSzénhidrát: 92gFehérje: 9gZsír: 24gTelített zsír: 14gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 6gTrans Fat: 1gKoleszterin: 89mgNátrium: 344mgKálium: 361mgÉlelmi rost: 3gCukor: 67gVitamin A: 1262IUVitamin C: 9mgKalcium: 106mgVas: 2mg
Keyword pite, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 192, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recipe Rating