Barackos-habos pite recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 45 perc.

Barackos-habos pite
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Barackos-habos pite.
Hozzávalók
a tésztához:
- 15 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 1 db tojás
a töltelékhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 4 dl tej
- 6 db őszibarack felezett
a tetejére:
- 3 db tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
- 1 db citrom héja
- 1 db citrom leve
Elkészítés
- A tészta hozzávalóit a tojás kivételével elmorzsoljuk, majd a tojást is hozzáadva laza kis tésztává gyúrjuk. Folpack-ba csomagolva, 20 percre a hűtőbe tesszük. Majd kb. 28 cm átmérőjű, cakkos peremű piteformába nyújtjuk/tapicskoljuk. Az alját villával megszurkáljuk és 180 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük.
- A pudingport a cukorral és 1 dl tejjel jól elkeverjük. A maradék tejet felforraljuk, és a pudingos cukros tejet hozzáadva, folyamatos kevergetés mellett készre főzzük. Pár percet hűlni hagyjuk, majd az elősütött pitealapra simítjuk.
- A felezett őszibarackokat centis szeletekre vágjuk és a pudingba nyomjuk.
- A tojásfehérjékből pici sóval kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a citrom levét és héját. A sütire simítjuk és 8-10 percig sütjük (180 °C-on). Ne süssük túl, mint ahogy én tettem, a fenti kép szerint. 🙂
Megjegyzés
Jó étvágyat a Barackos-habos pite-hez!
Nutrition
Kalória: 607kcalSzénhidrát: 92gFehérje: 9gZsír: 24gTelített zsír: 14gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 6gTrans Fat: 1gKoleszterin: 89mgNátrium: 344mgKálium: 361mgÉlelmi rost: 3gCukor: 67gVitamin A: 1262IUVitamin C: 9mgKalcium: 106mgVas: 2mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 34, mai nézettség: 1 )