Bécsi keksz recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 30 perc.
Az édességek világában számos finomság létezik, azonban a Bécsi Keksz valódi csemege, ami örök élményt nyújt mindenki számára. A Bécsi Keksz egy klasszikus, osztrák sütemény, amelyet egyszerűen lehet elkészíteni, és ami mindenki számára
Bécsi keksz
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bécsi keksz.
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 1,5 evőkanál kukoricaliszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 30 dkg vaj puha
- só
- 1/2 kávéskanál sütőpor
Elkészítés
- A vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk a liszteket, a sót, a sütőport és jól összekeverjük.
- Nyomózsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat nyomunk.
- 180°C-on kb 10-15percig sütjük.
- Nagyon finom, omlós keksz akár kávé mellé is.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Bécsi keksz-hez!
Nutrition
Kalória: 926kcalSzénhidrát: 86gFehérje: 9gZsír: 62gTelített zsír: 39gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 16gTrans Fat: 2gKoleszterin: 161mgNátrium: 908mgKálium: 111mgÉlelmi rost: 2gCukor: 25gVitamin A: 1874IUKalcium: 74mgVas: 4mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 309, mai nézettség: 1 )