Bécsi keksz
Aprósütemény Sütemény

Bécsi keksz

A Bécsi keksz – A legfinomabb édesség az Asztalon

Bécsi keksz recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 30 perc.

Az édességek világában számos finomság létezik, azonban a Bécsi Keksz valódi csemege, ami örök élményt nyújt mindenki számára. A Bécsi Keksz egy klasszikus, osztrák sütemény, amelyet egyszerűen lehet elkészíteni, és ami mindenki számára

Bécsi keksz

Bécsi keksz

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bécsi keksz.
4.67 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 30 perc
Fogás desszert
Konyha Osztrák
Mennyiség 4 főre
Kalória 926 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk a liszteket, a sót, a sütőport és jól összekeverjük.
  • Nyomózsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat nyomunk.
  • 180°C-on kb 10-15percig sütjük.
  • Nagyon finom, omlós keksz akár kávé mellé is.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Bécsi keksz-hez!

Nutrition

Kalória: 926kcalSzénhidrát: 86gFehérje: 9gZsír: 62gTelített zsír: 39gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 16gTrans Fat: 2gKoleszterin: 161mgNátrium: 908mgKálium: 111mgÉlelmi rost: 2gCukor: 25gVitamin A: 1874IUKalcium: 74mgVas: 4mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword aprósütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Történet:

A Bécsi keksz, amint azt a neve is sugallja, Bécsből, Ausztriából származik. Ausztria híres kiváló pékségeiről és cukrászdáiról, amelyek hosszú történelemmel rendelkeznek. Ezen sütemények közül a Bécsi keksz az egyik legismertebb. Karácsonykor különösen népszerűek, amikor is a bécsi háztartásokban szinte kötelező sütni őket.

Tálalás:

A Bécsi keksz tálalása rendkívül egyszerű. Miután a kekszek teljesen kihűltek, szépen rakd őket egy szép tányérra vagy kekszes dobozba. Porcukorral meghintve extra édességet és dekoratív hatást adhatsz nekik. Tálalhatod őket teával vagy kávéval, a klasszikus bécsi módon.

Alternatív hozzávalók:

Ha variálni szeretnéd a Bécsi keksz receptjét, az alábbi alternatív hozzávalókat próbálhatod ki:

  • Gluténmentes változat: Ha gluténmentes diétát követsz, a lisztet gluténmentes lisztre cserélheted. Csak győződj meg róla, hogy a sütőpor is gluténmentes.
  • Vegán változat: Ha vegán vagy, a vajat cserélheted margarinra vagy kókuszzsírra, és a cukrot használj nádcukrot vagy agave szirupot.
  • Gazdagabb ízek: Ha szeretnéd még finomabbá tenni a kekszeket, adj hozzá reszelt citromhéjat vagy narancshéjat a tésztához. A fűszeres íz kedvelői számára pedig egy csipet fahéj is remekül illik a kekszhez.
  • Díszítés: A kész kekszeket olvasztott csokoládéba mártva és darált dióval, mandulával vagy mogyoróval megszórva igazán különlegesek lehetnek.

Egészségügyi előnyök:

Bár a Bécsi keksz finom csemege, nem szabad elfeledkezni arról, hogy édesség, így mértékkel fogyasztandó. Azonban néhány egészségügyi előnyt is fel lehet hozni:

  • Teljes kiőrlésű liszt: Ha a fehér lisztet teljes kiőrlésű liszttel helyettesíted, a keksz rosttartalma növekedni fog, ami elősegíti az emésztést és a teltségérzetet.
  • Hozzáadott cukor minimalizálása: Ha kevesebb cukrot használsz, vagy természetes édesítőszert, mint például méz vagy agave szirup, csökkentheted a hozzáadott cukor mennyiségét a süteményben.

Variációk:

A Bécsi keksz variálható többféle módon:

  • Gyümölcsös: Adhatsz hozzá aszalt gyümölcsöket, mint például mazsolát vagy apróra vágott aszalt szilvát a tésztához, ami extra ízt és textúrát ad a keksznek.
  • Csokoládés: Keverj a tésztába darált csokoládét vagy kakaóport. A kész kekszeket pedig olvasztott csokoládéba mártogathatod.
  • Fűszeres: Adhatsz hozzá fűszereket, mint a fahéj, szegfűszeg vagy gyömbér a tésztához, hogy fűszeres, karácsonyi ízt adj neki.

Érdekességek:

  • A Bécsi keksz szinte minden európai országban ismert, és számos névvel illetik. Angolul „Viennese biscuits” vagy „Viennese whirls” néven találkozhatsz velük.
  • Bár a receptje egyszerű, a keksz elkészítése némi gyakorlatot igényel, mivel a tészta nagyon puha lehet és nehéz kezelni. A tapasztaltabb háziasszonyok és háziurak gyakran hagyják a tésztát hűlni a hűtőben, mielőtt formáznák és sütik a kekszeket, így könnyebb velük dolgozni.
(össznézettség: 563, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating