Belga trüffel recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 20 perc.
Belga trüffel
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Belga trüffel.
Hozzávalók
- 30 dkg étcsokoládé
- 15 dkg vaj
- 1,5 dl habtejszín
- 3 dkg kakaópor
- 1 dkg mandula reszelt, szárított
- 1 db narancshéja
Elkészítés
- Gőz fölött elkezdjük olvasztani a csokoládét. A vajat és a tejszínt és külön verjük habosra és az olvasztott csokihoz adjuk.
- Ekkor több félét is készíthetünk: ketté szedjük a csokis-tejszínes masszát és az egyikbe narancshéjat reszelünk. Lapos tálakba (pl. jénaiba) egyenlően elosztjuk őket és a fagyasztóban kb. fél óráig hűtjük.
- Miután formázhatónak ítéltük a csokis krémünket kb. 1-1,5 centi átmérőjű gömböket formázunk belőle. Vigyázni kell, mert a csoki nagyon olvad.
- Ezek után kakaóporba és reszelt mandulába forgatjuk őket. A hűtőben tárolva több napig is eláll.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Belga trüffel-hez!
Nutrition
Kalória: 567kcalSzénhidrát: 29gFehérje: 6gZsír: 49gTelített zsír: 29gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 14gTrans Fat: 1gKoleszterin: 74mgNátrium: 174mgKálium: 473mgÉlelmi rost: 7gCukor: 14gVitamin A: 824IUVitamin C: 3mgKalcium: 82mgVas: 7mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 24, mai nézettség: 1 )