Borkrém rolád
Édes sütemény Sütemény

Borkrém rolád

Borkrém rolád recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.

Borkrém rolád

Borkrém rolád

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Borkrém rolád.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 35 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás deszert
Konyha fúziós
Mennyiség 6 főre
Kalória 708 kcal

Hozzávalók
  

a tészta: 2 róládra:

a krémhez:

  • 1 db tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 0,6 dl fehérbor
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj

Elkészítés
 

  • A sütőt 180°C fokra előmelegítjük, a tepsit sütőpapírral béleljük. A tojásokat a cukorral, kevés sóval, reszelt citromhéjjal és vaníliás cukorral vízgőz fölött krémesre keverjük.
  • A gőzről levéve addig keverjük a masszát, amíg ki nem hűl.
  • A lisztet a masszához szitáljuk, és óvatosan összedolgozzuk. A tésztamasszát ezután a tepsibe tesszük, elsimítjuk és előmelegített sütőben kb. 12 percig sütjük.
  • a piskótát egy porcukorral megszórt tiszta konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt azonnal lehúzzuk. A piskótát szorosan begöngyöljük a konyharuhába és hagyjuk kihűlni.
  • közben a krémhez a tojást, tojássárgáját a bort és a cukrot elkeverjük és gőz fölött sűrű krémmé főzzük. a gőzről levéve tovább keverjük, míg ki nem hűl.
  • Lágy vajat jó krémesre keverünk és a borkrémhez dolgozzuk. a piskótát kigöngyöljük és hosszában megfelezzük. A krémet betöltjük, feszesre göngyöljük, papírba burkoljuk és szeletelésig legalább egy órára hűtőbe tesszük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Borkrém rolád-hoz!

Nutrition

Kalória: 708kcalSzénhidrát: 64gFehérje: 8gZsír: 40gTelített zsír: 23gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gTrans Fat: 1gKoleszterin: 318mgNátrium: 369mgKálium: 164mgÉlelmi rost: 1gCukor: 51gVitamin A: 1366IUVitamin C: 1mgKalcium: 55mgVas: 2mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 265, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating