Borkrém rolád recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.
Borkrém rolád
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Borkrém rolád.
Hozzávalók
a tészta: 2 róládra:
- 5 db tojás
- 10 dkg porcukor
- 8 dkg liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 db citrom héja
a krémhez:
- 1 db tojás
- 2 db tojássárgája
- 0,6 dl fehérbor
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
Elkészítés
- A sütőt 180°C fokra előmelegítjük, a tepsit sütőpapírral béleljük. A tojásokat a cukorral, kevés sóval, reszelt citromhéjjal és vaníliás cukorral vízgőz fölött krémesre keverjük.
- A gőzről levéve addig keverjük a masszát, amíg ki nem hűl.
- A lisztet a masszához szitáljuk, és óvatosan összedolgozzuk. A tésztamasszát ezután a tepsibe tesszük, elsimítjuk és előmelegített sütőben kb. 12 percig sütjük.
- a piskótát egy porcukorral megszórt tiszta konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt azonnal lehúzzuk. A piskótát szorosan begöngyöljük a konyharuhába és hagyjuk kihűlni.
- közben a krémhez a tojást, tojássárgáját a bort és a cukrot elkeverjük és gőz fölött sűrű krémmé főzzük. a gőzről levéve tovább keverjük, míg ki nem hűl.
- Lágy vajat jó krémesre keverünk és a borkrémhez dolgozzuk. a piskótát kigöngyöljük és hosszában megfelezzük. A krémet betöltjük, feszesre göngyöljük, papírba burkoljuk és szeletelésig legalább egy órára hűtőbe tesszük.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Borkrém rolád-hoz!
Nutrition
Kalória: 708kcalSzénhidrát: 64gFehérje: 8gZsír: 40gTelített zsír: 23gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gTrans Fat: 1gKoleszterin: 318mgNátrium: 369mgKálium: 164mgÉlelmi rost: 1gCukor: 51gVitamin A: 1366IUVitamin C: 1mgKalcium: 55mgVas: 2mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 265, mai nézettség: 1 )