Boszorkány máglya – Boszorkányok kedvenc étele
Boszorkány máglya recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 30 perc.
A boszorkányok máglyájának elkészítése már régóta hagyomány Magyarországon. Ezt a süteményt a boszorkányok egyik kedvenc ételeként tartották számon, és a mai napig számos háztartásban elkészítik ezt a finomságot.
Boszorkány máglya
Hozzávalók
- 16 db babapiskóta
- 3 dl tej
- vaníliás cukor ízlés szerint
- porcukor ízlés szerint
- 25 dkg gesztenye massza
- tejszínhab cukrozott
- 10 dkg étcsokoládé
Elkészítés
- A tejet meglangyosítjuk, a vanília cukrot és a porcukrot beletesszük. A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy jénai tál aljára pakoljuk őket.
- Majd gesztenye masszát reszelünk rájuk.
- A csokit megolvasztjuk és elfelezzük.
- Az egyik felét hígítjuk egy kis tejjel, úgy hogy öntetsűrűségű legyen.
- Ezzel a csokiöntettel meglocsoljuk a gesztenyés réteget.
- Majd cukros tejszínhabot kenünk rá.
- A tetejét elsimítjuk és a maradék olvasztott csokival díszítjük!
Megjegyzés
Jó étvágyat a Boszorkány máglya-hoz!
Nutrition
Kalória: 757kcalSzénhidrát: 118gFehérje: 13gZsír: 26gTelített zsír: 14gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 6gTrans Fat: 0.01gKoleszterin: 38mgNátrium: 73mgKálium: 315mgÉlelmi rost: 7gCukor: 73gVitamin A: 499IUVitamin C: 0.1mgKalcium: 127mgVas: 3mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 11 806, mai nézettség: 1 )
Csodálatos utazás a sütik világába mind kipróbálom, köszönöm szépen