Boszorkány máglya
Édes sütemény Sütemény

Boszorkány máglya

Boszorkány máglya – Boszorkányok kedvenc étele

Boszorkány máglya recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 30 perc.

A boszorkányok máglyájának elkészítése már régóta hagyomány Magyarországon. Ezt a süteményt a boszorkányok egyik kedvenc ételeként tartották számon, és a mai napig számos háztartásban elkészítik ezt a finomságot. 

Boszorkány máglya

Boszorkány máglya

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Boszorkány máglya.
4.60 Értékelés 5 szavazat
Előkészítés 30 perc
Teljes idő 30 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 757 kcal

Hozzávalók
  

  • 16 db babapiskóta
  • 3 dl tej
  • vaníliás cukor ízlés szerint
  • porcukor ízlés szerint
  • 25 dkg gesztenye massza
  • tejszínhab cukrozott
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés
 

  • A tejet meglangyosítjuk, a vanília cukrot és a porcukrot beletesszük. A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy jénai tál aljára pakoljuk őket.
  • Majd gesztenye masszát reszelünk rájuk.
  • A csokit megolvasztjuk és elfelezzük.
  • Az egyik felét hígítjuk egy kis tejjel, úgy hogy öntetsűrűségű legyen.
  • Ezzel a csokiöntettel meglocsoljuk a gesztenyés réteget.
  • Majd cukros tejszínhabot kenünk rá.
  • A tetejét elsimítjuk és a maradék olvasztott csokival díszítjük!

Megjegyzés

Jó étvágyat a Boszorkány máglya-hoz!

Nutrition

Kalória: 757kcalSzénhidrát: 118gFehérje: 13gZsír: 26gTelített zsír: 14gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 6gTrans Fat: 0.01gKoleszterin: 38mgNátrium: 73mgKálium: 315mgÉlelmi rost: 7gCukor: 73gVitamin A: 499IUVitamin C: 0.1mgKalcium: 127mgVas: 3mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 11 806, mai nézettség: 1 )

1 Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating