Recept Boszorkány ujjak

Boszorkány ujjak

Boszorkány ujjak

Boszorkány ujjak – varázslatos ízek

Boszorkány ujjak recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 50 perc.

Ha valami igazán különlegesre vágyunk, ami az egész családot lenyűgözi és elvarázsolja, akkor a boszorkány ujjak receptje tökéletes választás lehet. Ez az édesség olyan varázslatos ízeket és formákat ötvöz, hogy nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek számára is elképesztő élményt nyújt.

Boszorkány ujjak

Boszorkány ujjak

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Boszorkány ujjak.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 8
Kalória 699 kcal

Hozzávalók
  

a díszítéshez:

  • mandula kb. 50 db
  • lekvár piros színű

Elkészítés
 

  • A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd legalább fél óráig a hűtőben pihentetjük.
  • Ujjakat formázunk belőle, késsel megvágjuk az ujjak barázdáit, majd a kisujjunkkal pici mélyedéseket készítünk.
  • A mélyedésekbe kevés lekvárt teszünk, majd rátesszük egy darab mandulát, ez lesz a köröm.
  • Sütőpapíron 180°C fokon kb. 10-15 percig sütjük.
  • Az ujjak végét a lekvárba mártjuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Boszorkány ujjak-hoz!

Nutrition

Kalória: 699kcalSzénhidrát: 85gFehérje: 11gZsír: 36gTelített zsír: 17gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 13gTrans Fat: 1gKoleszterin: 88mgNátrium: 237mgKálium: 224mgÉlelmi rost: 4gCukor: 31gVitamin A: 811IUVitamin C: 1mgKalcium: 72mgVas: 4mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword aprósütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Történet:

Egy rendkívül népszerű édesség a Halloween-i ünnepeken. A receptje, amint azt a neve is sugallja, ijesztően valósághű boszorkány ujjakat hoz létre, lekvárral mint vércseppekkel és mandulával, mint körömmel. A recept magyar eredetű, de világszerte elterjedt a boszorkányos, ijesztő édességeket kedvelők körében.

Tálalás:

A legjobban úgy tálaljuk, ha mindegyiket egy-egy kis tányérra tesszük, és a lekvárt mint „vért” összekenjük a „köröm” körül. Így még valósághűbb hatást érünk el. A boszorkány ujjakat úgy is tálalhatjuk, hogy egy nagy tálban rakjuk őket össze, és a közepébe egy kis tál lekvárt teszünk, ahonnan a vendégek saját maguk tudják a „vért” kenni a „körmeikre”.

Alternatív hozzávalók:

A boszorkány ujjak receptjét sokféleképpen variálhatjuk. Ha valaki nem eszik tojást, akkor helyettesítheti tojáspótlóval vagy almáspürével. A mandula helyett használhatunk pisztáciát is a „köröm” szerepében, vagy akár fehér csokoládé darabkákat is. Ha nem szeretnénk cukrot használni, akkor a porcukrot helyettesíthetjük eritrittel, steviával vagy más természetes édesítőszerekkel. A lekvár helyett használhatunk vörös színű ételfestéket is a „vér” szerepében. Ebben az esetben a tészta végeit megkenjük az ételfestékkel mielőtt a sütőbe raknánk, hogy a „vér” a sütés során beleégjen a „köröm” alá.

Egészségügyi előnyök:

A boszorkány ujjak receptje alapvetően egyszerű sütemény, így a hozzávalók egészségügyi előnyei is a hagyományos süteményekéhez hasonlóak.

  1. Liszt: A teljes kiőrlésű liszt használata esetén a sütemény rostban gazdag lesz, ami segíti az emésztést és hozzájárul az egészséges szív- és érrendszerhez.
  2. Tojás: A tojás fehérje- és vitamintartalma, különösen a B2- és a D-vitaminé, elősegíti az egészséges szemek és a csontok fejlődését.
  3. Mandula: A mandula gazdag E-vitaminban, ami antioxidáns és segíti a sejtek egészségének megőrzését. Ezen kívül magas az omega-3 zsírsav tartalma, ami hozzájárul a szív- és érrendszer egészségéhez.

Variációk:

  1. Csokoládés: Az alaptésztába adhatunk kakaóport vagy olvasztott csokoládét, hogy csokoládés ízű boszorkány ujjakat kapjunk.
  2. Vegán: Tojás helyett használhatunk tojáspótlókat vagy alma pürét, a vajat pedig cserélhetjük kókuszzsírra vagy más növényi alapú zsiradékra.
  3. Gluténmentes: Gluténérzékenyek számára a lisztet cserélhetjük gluténmentes lisztre vagy mandulalisztre.

Érdekességek:

A boszorkány ujjak, bár elsősorban Halloween süteményként ismertek, először valószínűleg nem ebben a formában jelentek meg. A középkori európai konyha gyakran használt emberi testrészeket ábrázoló süteményeket és ételdekorációkat, hogy a vendégeket szórakoztassa. A boszorkány ujjak valószínűleg ebből a hagyományból származnak. A modern „boszorkány ujjak” név valószínűleg a 20. századi Amerikában alakult ki, ahol a Halloween ünnepe népszerű lett.

(össznézettség: 186, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating