Buborékos kókusz torta

Buborékos kókusz torta

Sütemény Torta

Buborékos kókusz torta – Az egzotikus ízvilág élménye

Buborékos kókusz torta recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.

A buborékos kókusz torta egy új szintet képvisel az édességek világában. Az egzotikus kókusz íze és a buborékos textúra egyedi élményt nyújt azoknak, akik merészebb ízvilágra vágynak. A buborékos kókusz torta azoknak is ideális választás, akik a hagyományos tortákkal szemben valami új és izgalmas ízre vágynak.

Buborékos kókusz torta

Buborékos kókusz torta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Buborékos kókusz torta.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 35 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás desszert
Konyha Román
Mennyiség 8 főre
Kalória 351 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

  • 2 db tojás egész
  • 2 db tojásfehérje
  • 6 dkg cukor
  • 5 dkg étcsokoládé olvasztott
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 3 evőkanál kakaó
  • 1
  • 1/2 csomag sütőpor

a buborékhoz:

  • 25 dkg túró
  • 5 dkg kókusz reszelék
  • 5 dkg cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 2 evőkanál étkezési keményítő

a tetejére:

Elkészítés
 

  • Először, a buborék hozzávalóit gyúrtam össze, majd dió nagyságú gömböket formáztam belőle, kikent kerek tortaformába tettem.
  • A tésztához, külön választottam a tojásokat, a fehérjét kemény habbá vertem a sóval, piskótát készítettem belőle, így öntöttem rá a túró golyókra. Előmelegített, 180°C fokon, 20-25 percig sütöttem.
  • A tejet-cukorral-vajjal-csokival összemelegítettem, és a langyosra hűlt süti tetejére öntöttem.
  • Langyosan, fagyival, tejszínhabbal, vagy akár magában is fogyasztható.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Buborékos kókusz torta-hoz!

Nutrition

Kalória: 351kcalSzénhidrát: 37gFehérje: 9gZsír: 19gTelített zsír: 11gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 5gTrans Fat: 1gKoleszterin: 110mgNátrium: 390mgKálium: 270mgÉlelmi rost: 3gCukor: 25gVitamin A: 352IUVitamin C: 1mgKalcium: 123mgVas: 3mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword desszert, torta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Történet:

A buborékos kókusz torta eredete visszavezethető a hagyományos román desszertekig. A torta neve az édes, krémes, kókuszos „buborék” rétegtől származik, ami a torta közepén található. Ez a torta ötvözi a klasszikus csokoládétortát egy különleges, kókuszos twisttel, ami egy igazi ínyenc csemege. Ez a recept népszerű választás a különleges alkalmakra, mint a születésnapok, a karácsonyi ünnepek vagy bármilyen esemény, ahol valami finom és egyedi süteményt szeretnél kínálni.

Tálalás:

A torta tálalása előtt javasolt egy órán keresztül a hűtőben hagyni, hogy minden réteg kellően összeérjen. Az igazán mutatós tálaláshoz a tortát szeletelheted és minden szeletet friss gyümölccsel vagy mentalevéllel díszíthetsz. Egy adag vaníliafagylalt vagy tejszínhab is tökéletesen illik hozzá.

Alternatív hozzávalók:

  • Ha szeretnél valami extra ropogósságot adni a tortának, próbálj meg pirított kókuszreszeléket használni a töltelékhez.
  • Ha diétázol vagy figyelsz a cukorbevitelre, a cukrot cserélheted ki édesítőszerre. Fontos, hogy a csokoládé étcsokoládé legyen, mert az alacsonyabb cukortartalommal rendelkezik.
  • Ha gluténmentes változatot szeretnél, a búzalisztet cserélheted ki rizslisztre vagy mandulalisztre, a keményítőt pedig kukoricakeményítőre.
  • Ha laktózérzékeny vagy, a túrót cserélheted ki laktózmentes túróra, a tejet pedig növényi alapú tejjel (pl. mandulatej, kókusztej).
  • Ha vegán változatot szeretnél, a tojásokat cserélheted ki almaszószra, chia magra vagy lenmagrá, a túrót pedig szójatúróra vagy készíthetsz házi vegán túrót kesudióból.

Egészségügyi előnyök:

A buborékos kókusz torta bizonyos egészségügyi előnyökkel is rendelkezik, természetesen a mértékletesség szem előtt tartásával.

  1. A kókusz magas rosttartalmú, ami segíthet az emésztési rendszer normál működésében.
  2. Az étcsokoládé antioxidánsokat tartalmaz, amelyek jótékony hatással lehetnek a szív- és érrendszeri egészségre, valamint a kognitív funkciókra.
  3. A túró jó fehérjeforrás, ami hozzájárul az izmok építéséhez és fenntartásához.

Variációk:

  1. Tropikus Twist: Próbáld ki a tortát ananásszal vagy mangóval a kókuszos rétegben, hogy egy trópusi ízvilágot hozz létre.
  2. Csokoládés Dió: A tésztába vagy a kókuszos rétegbe adhatsz diót vagy mogyorót a többlet ropogós textúráért és az ízek mélységéért.
  3. Berry Bliss: A csokoládé öntet helyett használj eper- vagy málnaöntetet a tetején.

Érdekességek:

  1. Bár a buborékos kókusz torta román eredetű, a kókusz nem helyi termék Romániában. A kókuszt többnyire trópusi országokban termesztik, ezért a kókusz érdekes módon „globális” ízt ad a hagyományos román desszertnek.
  2. A torta neve, a „buborékos kókusz torta”, a kókuszos réteg megjelenésére utal, amely buborékszerűen néz ki a tésztában. Ez a nevét adja a tortának és igazán egyedi teszi a receptet.
  3. Sokan tartják a buborékos kókusz tortát „boldog tortának”, mivel a könnyed és édes íze sok embernek okoz örömöt és boldogságot. Ezért gyakran szolgálják fel ünnepi alkalmakkor.
(össznézettség: 335, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating