A bundás kenyér – az ízletes magyar reggeli
Bundás kenyér recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 15 perc.
Bundás kenyér, mindenki kedvenc reggelije, amely az egyszerűség és a kellemes ízek kombinációja. Ez a tökéletes reggeli választás mindenki számára, aki egy könnyű, tápláló és ízletes ételt keres, amely segít energiával feltölteni a napra.
Bundás kenyér
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bundás kenyér.
Hozzávalók
Elkészítés
- Keverjük össze a tojásokat, a tejet, a vanília kivonatot, a fahéjat, a szerecsendiót és a sót egy tálban.
- Áztassuk be a kenyérszeleteket az előzőleg elkészített tojásos-tejes keverékbe, amíg teljesen átjárja.
- Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben közepes lángon. Tegyük bele a kenyérszeleteket, és süssük addig, amíg mindkét oldala aranybarna.
- Tálaljuk megszórva porcukorral.
Megjegyzés
Tálalás:
A bundás kenyér remek reggeli, de akár vacsorára is fogyaszthatjuk. Tökéletesen illik egy csésze forró kávéhoz vagy teához. A bundás kenyérhez jól passzolnak az édes és sós ízek is. Például kiváló választás lehet lekvárral vagy mézzel, de akár sonkával és sajttal is tálalhatjuk. Jó étvágyat a Bundás kenyér-hez!Nutrition
Kalória: 507kcalSzénhidrát: 59gFehérje: 18gZsír: 22gTelített zsír: 10gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 6gTrans Fat: 1gKoleszterin: 201mgNátrium: 794mgKálium: 300mgÉlelmi rost: 4gCukor: 16gVitamin A: 689IUVitamin C: 0.2mgKalcium: 231mgVas: 4mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 146, mai nézettség: 1 )