Aranybarnára sült, ropogós bundás virsli frissen a tepsiben, papírtörlőre helyezve. A virsliket egyenletesen körbeöleli a bundázott tészta, amely kívül ropogós, belül pedig puha és ízletes. Bundás virsli

Bundás virsli

Sós sütemény Sütemény

Bundás virsli – Ropogós, sajtos finomság leveles tésztában

Bundás virsli recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 30 perc.

A bundás virsli egy egyszerűen elkészíthető, ropogós és ízletes fogás, amely tökéletes választás ebédre, vacsorára vagy vendégváró falatként. A mustárral ízesített leveles tészta és az olvadozó sajt különleges ízélményt nyújt. Próbáld ki ezt a gyors receptet, és készíts el egy klasszikus kedvencet otthon!

Aranybarnára sült, ropogós bundás virsli frissen a tepsiben, papírtörlőre helyezve. A virsliket egyenletesen körbeöleli a bundázott tészta, amely kívül ropogós, belül pedig puha és ízletes.

Bundás virsli

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bundás virsli.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítési idő 10 minutes
Sütés/Főzés 20 minutes
Összesen 30 minutes
Fogás meleg előétel
Konyha Amerikai
Főre 4 főre
Kalória 872 kcal

Hozzávalók
  

  • 500 g leveles tészta
  • 10 db virsli
  • mustár
  • sajt

Elkészítés
 

  • A leveles tésztát lisztezett felületen vagy sütőpapíron nyújtsd ki egy nagyobb téglalap alakúra, körülbelül 30 cm szélesre és 60 cm hosszúra. Ha előre nyújtott tésztát használsz, ezt a lépést kihagyhatod.
  • Egyenletesen kend meg a tészta teljes felületét vékony rétegben mustárral. Ez ad neki egy kellemesen pikáns ízt, amely jól kiegészíti a virsli és a sajt ízét. Ha enyhébb ízvilágot szeretnél, keverhetsz egy kis tejfölt vagy majonézt is a mustárhoz.
  • A kinyújtott tésztát hosszirányban vágd fel egyenlő szélességű csíkokra. A csíkok száma megegyezik a virslik számával, vagyis 10 darab csíkra lesz szükséged.
  • Fogj egy tésztacsíkot, és szorosan tekerd körbe a virslit, ügyelve arra, hogy mindenhol egyenletesen befedje. A tekercselést a virsli egyik végétől a másikig végezd, hogy sütés közben a tészta ne váljon szét.
  • A becsomagolt virsliket helyezd el egy sütőpapírral bélelt tepsiben vagy egy sütőrácson. Ügyelj arra, hogy a virslik ne érjenek túl közel egymáshoz, mert sütés közben a tészta kissé megnő.
  • Egy kis tálban verd fel a tojássárgáját, majd egy kenőecset segítségével kend meg a tésztatekercsek tetejét. Ez segít abban, hogy sütés után szép aranybarna és fényes legyen a tészta. Ezután szórd meg reszelt sajttal a tetejét, hogy még ízletesebb és ropogósabb legyen.
  • Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, majd helyezd be a tepsit a középső rácsra. Süsd körülbelül 20 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára pirul, és kellemesen ropogóssá válik.
  • Miután megsültek, hagyd őket egy kicsit hűlni, majd tálald kedvenc mártogatós szószaiddal, például ketchuppal, majonézzel vagy extra mustárral. Friss zöldségekkel vagy salátával is remek párost alkotnak.

Jegyzet

Jó étvágyat a  Bundás virsli-hez!

Kalória

Kalória: 872kcalSzénhidrát: 64gFehérje: 23gZsír: 57gTelített zsír: 21gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 36gKoleszterin: 64mgNátrium: 1244mgKálium: 263mgRost: 2gCukor: 1gA-vitamin: 132IUC-vitamin: 1mgKalcium: 134mgVas: 6mg
Keyword Bundás virsli, Egyszerű vendégváró finomság, Gyors vacsora recept, Leveles tésztás virsli, Meleg előétel recept, Pikáns virslis tészta, Sajtos virsli leveles tésztában, Sós rágcsa recept, Sós snack recept, Vendégváró falatok
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Gyakran ismételt kérdések a  Bundás virsli recepthez:

Mi az a Bundás Virsli?

A bundás virsli egy népszerű, gyorsan és egyszerűen elkészíthető étel, amely virsliket és leveles tésztát használ alapanyagként. A virsliket vékony leveles tésztával tekerik be, majd sütőben aranybarnára sütik. Az étel népszerűségét egyszerűsége, ízletes jellege és gyors elkészíthetősége adja.

Milyen virsliket használhatok?

Bármilyen típusú virslit használhatsz, legyen az marha, sertés, csirke, vagy akár vegán/vegetáriánus alternatíva.

Hogyan lehet változatosabbá tenni a receptet?

Változtathatsz a tészta ízesítésén (pl. pesto vagy pizzaszósz használatával), különböző típusú sajtokkal szórhatod meg, vagy akár beletekerhetsz a virsli köré egy szelet sonkát vagy bacon-t a tészta alá.

Alkalmas-e a bundás virsli party falatnak?

Igen, kiváló választás lehet party falatnak, különösen, ha kisebb darabokra vágva, fogpiszkálókkal szolgálod fel.

Milyen sajtot ajánlanak a receptben?

A recept rugalmas; ízlés szerint bármilyen jól olvadó sajt használható, mint például cheddar, mozzarella vagy ementáli.

Milyen mártogatóssal ajánlják fogyasztani?

A bundás virslihez jól illik a ketchup, mustár, majonéz, BBQ-szósz vagy bármelyik kedvenc mártogatós szósza.

Alkalmas a bundás virsli előételnek vagy főételnek?

A sokoldalúsága miatt tökéletes választás lehet mind előételként, mind főételként, attól függően, hogy mivel szolgálják fel.

Történet:

A bundás virsli az egyik legkedveltebb gyors vacsora recept, amely egyszerűsége és finom íze miatt minden korosztály számára tökéletes választás. A leveles tésztás virsli egy igazi klasszikus, amelyet könnyedén elkészíthetsz otthon, akár egy hétköznapi meleg előételként, akár vendégváró finomságként. A sajtos virsli leveles tésztában egyaránt lehet egy gyors megoldás a rohanós napokra vagy egy sós sütemény, amely feldobja a családi összejöveteleket.

Tálalás:

A ropogós leveles tészta virslivel frissen a legfinomabb, amikor még forró és a sajtos bundázott virsli teteje aranybarnára sült. Kínálhatod ketchuppal, majonézzel vagy mustárral, de egy fokhagymás tejfölös mártogatóssal is igazán különleges ízvilágot érhetsz el. Ha szeretnéd feldobni az ételt, készíts mellé egy egyszerű friss zöldségsalátát vagy kínáld parti falatok részeként más sós harapnivalókkal együtt.

Ital ajánló a  Bundás virsli mellé:

Gyerekeknek:

  • Gyümölcsös Ásványvíz: Szénsavmentes ásványvízből és friss gyümölcsdarabokból (mint pl. citrom, lime, eper, vagy narancs) készült ital, ami frissítő és egészséges választás.
  • Alma- vagy Narancslé: Tiszta gyümölcslé, lehetőleg hozzáadott cukor nélkül, ami jól harmonizál a bundás virsli ízével.
  • Tejcsokoládé: Különösen téli időszakban, a forró csokoládé remek kiegészítője lehet a bundás virslihez, különösen a gyerekek körében.

Felnőtteknek:

  • Sör: A bundás virsli mellé egy könnyű, világos sör remekül illik, különösen, ha baráti összejövetelek vagy sportesemények alkalmával készül az étel.
  • Szénsavas Ásványvíz: Egy frissítő, citrommal vagy lime-mal ízesített szénsavas ásványvíz is jól illik a bundás virslihez, különösen, ha valaki alkoholmentes alternatívát keres.
  • Szárnyas Bor: Azok számára, akik valami különlegesebb italt szeretnének, egy könnyű, gyümölcsös fehérbor (például Sauvignon Blanc vagy Pinot Grigio) is jól illik az ilyen típusú ételek mellé.

Alternatív hozzávalók

Ha valami újdonságot szeretnél kipróbálni, a bundás virsli recept könnyen variálható. A hagyományos virsli sütőben sült változat mellett használhatsz füstölt kolbászt, csirkemellcsíkokat vagy baconbe tekert virslit is. A mustár helyett kipróbálhatod pizzaszósszal vagy tejfölös-fokhagymás alapkrémmel, hogy egyedi ízt adj az ételnek. Ha pedig még ropogósabb tésztát szeretnél, szórd meg szezámmaggal vagy lenmaggal a sütés előtt.

Egészségügyi előnyök:

Bár a bundás virsli nem tartozik a legdiétásabb ételek közé, néhány módosítással egészségesebbé tehető. Ha teljes kiőrlésű leveles tésztát használsz, növelheted az étel rosttartalmát, ami segíthet az emésztésben. A hagyományos virsli helyett választhatsz csökkentett zsírtartalmú baromfi virslit, amely kevesebb telített zsírt és nátriumot tartalmaz. A sajtos virsli leveles tésztában változat helyett próbáld ki reszelt mozzarella vagy light sajt használatával, így csökkentheted az étel kalóriatartalmát anélkül, hogy az ízélmény csorbát szenvedne.

Variációk:

A bundázott virsli recept számos módon variálható az ízlésed és az alapanyagok függvényében. Ha szereted a fűszeresebb ételeket, adj hozzá chilipehelyet vagy füstölt paprikát a mustárhoz. Egy mediterrán változat elkészítéséhez használj paradicsomos pestót, olívabogyót vagy feta sajtot a tésztában. Ha ropogósabb textúrát szeretnél, tekerd be a virsliket baconbe a sütés előtt. Édesebb ízvilágot is kialakíthatsz, ha a tésztát mézes-mustáros mázzal kened meg sütés előtt.

Érdekességek:

A virsli leveles tésztában nemcsak Magyarországon, hanem világszerte népszerű snack. Az Egyesült Államokban a „pigs in a blanket” néven ismert verzióját gyakran készítik partikon, míg az Egyesült Királyságban karácsonykor baconbe csomagolva tálalják. Franciaországban a croissant tésztába tekert sajtos virsli egy tipikus péksütemény, míg Németországban a „Würstchen im Schlafrock” (virsli hálózsákban) változatot készítik, amelynek tésztája sörrel készült. Érdekesség, hogy a világ leghosszabb virslije egy Guinness-rekordot is megdöntött: több mint 600 méter hosszú volt, és több ezer ember kóstolhatta meg!

(össznézettség: 27, mai nézettség: 1 )
Tagged
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése