Charlotte torta

Charlotte torta

Sütemény Torta

Charlotte torta – A tökéletes desszert bármely alkalomra

Charlotte torta recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 45 perc.

A Charlotte torta egy igazán mutatós és elegáns desszert, amely tökéletesen alkalmas bármilyen ünnepi alkalomra, vagy akár csak egy különleges vacsora utáni desszertnek is. Az elkészítése nem túl bonyolult, és a különböző változatoknak köszönhetően mindenki megtalálhatja a kedvére valót.

Charlotte torta

Charlotte torta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Charlotte torta.
4.25 Értékelés 4 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás deszert
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 954 kcal

Hozzávalók
  

a piskótához:

a töltelékhez:

Elkészítés
 

  • 5 tojásból piskótatésztát készítünk, sütőpapírral bélelt nagy tepsiben megsütjük. Ha elkészült, még melegen, nedves konyharuhában feltekerjük.
  • Ha kihűlt, megkenjük sárgabaracklekvárral, és újból feltekerjük, majd ujjnyi vastagra felszeleteljük.
  • A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tehéntúrót és a vaníliás cukrot. A vaníliás pudingport a tejben felfőzzük, és ha kihűlt, a túrós krémhez keverjük.
  • Egy tálcára teszünk egy tortakarimát, melyet sütőpapírral kibélelünk. A piskótaszeletekkel szépen, szorosan a tortamintát belülről körberakjuk (8-10 db csak a széle), utána az alját is kirakjuk a piskótával, jó szorosan, hogy ne legyen üres hely.
  • A szeletekkel kirakott tortaformába öntjük a túrós tölteléket. A konzerv őszibarackot (lehet friss őszibarack is) lecsepegtetjük, és kis kockákra vágjuk, majd a krém tetejére halmozzuk. A tejszínt 2 csomag habfixálóval kemény habbá verjük, és a torta tetejére nyomjuk.
  • Tetszőlegesen barackkal, marcipánnal, reszelt csokival díszíthetjük, hűtőbe tesszük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Charlotte torta-hoz!

Nutrition

Kalória: 954kcalSzénhidrát: 99gFehérje: 14gZsír: 58gTelített zsír: 36gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 15gTrans Fat: 1gKoleszterin: 266mgNátrium: 643mgKálium: 253mgÉlelmi rost: 1gCukor: 87gVitamin A: 2260IUVitamin C: 3mgKalcium: 198mgVas: 1mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword sütemény, torta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Történet:

A nevét Charlottehoz köthetjük, akinek a királynéja volt, George III angol király felesége. Charlotte királyné nagyon híres volt a főzőkészségeiről és gyakran készített tortákat és más édességeket. A hagyomány szerint az ő receptje alapján készült el először ez a torta, és ezért nevezték el róla.

Tálalás:

A Charlotte tortát gyakran tálalják tejszínhabbal, friss gyümölcsökkel, vagy akár egy kis porcukorral meghintve a tetején. Egy szelet torta mellé szervirozhatunk egy kis vaníliafagylaltot vagy egy csésze kávét is, hogy még különlegesebb legyen az étkezés.

Alternatív hozzávalók:

Ha nincs túró a háznál, vagy egyszerűen csak variálni szeretnél, a túró helyett használhatsz mascarponét, ricottát, vagy akár krémsajtot is. A őszibarack konzerv helyett friss őszibarackot, barackbefőttet, vagy akár más gyümölcsöket is használhatsz, mint például eper, málna vagy áfonya. Ha pedig gluténmentes változatot szeretnél készíteni, a lisztet cserélheted mandulalisztre vagy egyéb gluténmentes lisztre.

Egészségügyi előnyök:

Bár a Charlotte torta egy hagyományosan cukros, tejszínes desszert, amelyet mértékkel kell fogyasztani, néhány hozzávalója jelentős egészségügyi előnyökkel is bír. A túró például magas fehérjetartalommal rendelkezik, amely segít az izmok építésében és fenntartásában. Az őszibarack konzervben, ha magas rost- és vitamin A-tartalmú, valamint antioxidánsokat tartalmaz, amelyek hozzájárulhatnak a szem egészségének megőrzéséhez és az öregedési folyamatok lassításához.

Variációk:

A Charlotte torta sokféleképpen variálható. Például készíthetsz egy epres változatot, ahol az őszibarackot friss vagy konzervált eperrel cseréled ki. Vagy próbáld ki a csokoládés változatot, ahol a túrós tölteléket egy gazdag csokoládékrémmel helyettesíted.

Érdekességek:

Az elnevezése Charlotte királynéról származik, de létezik egy másik torta is, ami szintén az ő nevét viseli – a „Charlottes Russe”. Ez a desszert Oroszországból származik, és hasonlóan a Charlotte tortához, piskótából és krémtöltelékből áll. Az a nézet, hogy mindkét desszert Charlotte királynéról kapta a nevét, mert ő nagyon szerette ezeket a tortákat, és gyakran készített ilyen jellegű édességeket.

(össznézettség: 4 648, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating