Cigányka
Húsételek Sertés

Cigányka

Cigányka recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.

Cigányka

Cigányka

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Cigányka.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 603 kcal

Hozzávalók
  

  • 1 kg sertésmáj
  • 1 kg kolbászhús darált, fűszerezett
  • 25 dkg abált szalonna ,főtt
  • 4 db vöröshagyma
  • fekete bors őrölt
  • majoranna
  • fűszerpaprika őrölt
  • 2 db tojás
  • sertésháló

Elkészítés
 

  • A vöröshagymát abált szalonnát és a sertésmájat kisebb darabokra vágjuk, majd ledaráljuk.
  • Ezeket egy nagyobb tálba tesszük, ráütjük a tojásokat, ízlés szerint sóval, borssal, , kevés őrölt fűszerpaprikával fűszerezzük. Hozzáadjuk a kolbászhúst és a rizst.
  • A kiterített hártyát négyzet alakú darabokra vágjuk és ezek közepébe helyezzük az egy-egy maréknyi tölteléket .
  • Hajtogatással lefelé fordítva rakjuk tepsire, és pirosra sütjük.
  • Tálalhatjuk krumplipürével , és párolt káposztával is.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Cigányka-hoz!

Nutrition

Kalória: 603kcalSzénhidrát: 9gFehérje: 48gZsír: 40gTelített zsír: 13gTöbbszörösen telítetlen zsír: 6gEgyszeresen telítetlen zsír: 16gTrans Fat: 0.3gKoleszterin: 509mgNátrium: 1428mgKálium: 785mgÉlelmi rost: 2gCukor: 2gVitamin A: 27580IUVitamin C: 37mgKalcium: 58mgVas: 32mg
Keyword húsétel, sertés
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 45, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recipe Rating