Csabai kolbász
Húsételek Sertés

Csabai kolbász

Csabai kolbász recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 180 perc.

Csabai kolbász

Csabai kolbász

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Csabai kolbász.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 3 óra
Teljes idő 3 óra
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 50 főre
Kalória 912 kcal

Hozzávalók
  

  • 7 kg sertéshús comb, lapocka, tarja, dagadó,
  • 3 kg szalonna
  • 18 dkg
  • 7 dkg fokhagyma apróra vágott
  • 3 dkg kömény egész
  • 22 dkg édes fűszerpaprika őrölt
  • 3 dkg csípős fűszerpaprika őrölt

Elkészítés
 

  • A lehűtött, vegyes sertéshúst és szalonnát 6-8 mm-esre daráljuk és a fent leírt fűszerekkel összegyúrjuk.
  • A fűszerekkel bekevert húsmasszát sertés vékony-, sertés vastag-, marha selyem bélbe, vagy vízáteresztő műbélbe töltjük.
  • A betöltött kolbászt füstölő botra helyezzük és hidegfüstöléssel (max. 18’C) kalibertől függően, a vékonykolbászt 2-3, a vastagkolbászt 6-8 napig füstöljük.
  • Ezt követően hideg érleléssel szárítjuk, a vékony kolbászt átmérőtől függően 2 hétig, a vastag kolbászt szintén átmérőtől függően 5-6 hétig.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Csabai kolbász-hoz!

Nutrition

Kalória: 912kcalSzénhidrát: 1gFehérje: 24gZsír: 90gTelített zsír: 34gTöbbszörösen telítetlen zsír: 9gEgyszeresen telítetlen zsír: 40gKoleszterin: 158mgNátrium: 1565mgKálium: 433mgÉlelmi rost: 1gCukor: 1gVitamin A: 59IUVitamin C: 8mgKalcium: 29mgVas: 2mg
Keyword húsétel, sertés
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 291, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recipe Rating