Csabai kolbász recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 180 perc.

Csabai kolbász
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Csabai kolbász.
Hozzávalók
Elkészítés
- A lehűtött, vegyes sertéshúst és szalonnát 6-8 mm-esre daráljuk és a fent leírt fűszerekkel összegyúrjuk.
- A fűszerekkel bekevert húsmasszát sertés vékony-, sertés vastag-, marha selyem bélbe, vagy vízáteresztő műbélbe töltjük.
- A betöltött kolbászt füstölő botra helyezzük és hidegfüstöléssel (max. 18’C) kalibertől függően, a vékonykolbászt 2-3, a vastagkolbászt 6-8 napig füstöljük.
- Ezt követően hideg érleléssel szárítjuk, a vékony kolbászt átmérőtől függően 2 hétig, a vastag kolbászt szintén átmérőtől függően 5-6 hétig.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Csabai kolbász-hoz!
Nutrition
Kalória: 912kcalSzénhidrát: 1gFehérje: 24gZsír: 90gTelített zsír: 34gTöbbszörösen telítetlen zsír: 9gEgyszeresen telítetlen zsír: 40gKoleszterin: 158mgNátrium: 1565mgKálium: 433mgÉlelmi rost: 1gCukor: 1gVitamin A: 59IUVitamin C: 8mgKalcium: 29mgVas: 2mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 291, mai nézettség: 1 )