Cseh knédli recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 35 perc.
A cseh konyha számos olyan ínyencséget tartogat, amelyeknek az íze egyszerűen leírhatatlan. A Cseh knédli (vagy cseh gombóc) az egyik ilyen étel, amelyet mindenkinek érdemes kipróbálnia legalább egyszer az életében. Ez az étel a cseh konyha egyik legfontosabb étele, és egyszerűen imádják az emberek.
Cseh knédli
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Cseh knédli.
Elkészítés
- A lisztet átszitáljuk egy tálba, közepébe mélyedést készítünk, melybe belemorzsoljuk az élesztőt, valamint ráöntünk egy kis langyos tejet. A lisztből, élesztőből, és tejből lágyabb tésztát dolgozunk ki, majd kelni hagyjuk.
- Ezután hozzáadjuk a tojást, a sót, a maradék tejet és a tésztát kidolgozzuk. Végezetül beledolgozzuk a kockára vágott zsemlét és ismételten kelni hagyjuk.
- A már megkelt tésztát egyforma részekre osztjuk, henger alakúra gyúrjuk és tovább kelesztjük.
- A hengereket nagyobb méretű edényben 20 percig főzzük. 10-10 percig egy-egy oldalát. Ha megfőttek, kiemeltük a vízből, villával megszurkáljuk, valamint olajjal megkenjük.
- Cérna segítségével karikára vágjuk. (Késsel vágva szétesik!)
Megjegyzés
Tálalás:
A Cseh knédli nagyon jól passzol húsokkal, például a marha- vagy sertéshússal, de akár zöldségekkel is. Az ételhez hagyományosan savanyú káposztát is szoktak tálalni. A savanyú káposzta és a Cseh knédli együtt igazán különleges ízt kölcsönöznek egymásnak. Jó étvágyat a Cseh knédli-hez!Nutrition
Kalória: 641kcalSzénhidrát: 101gFehérje: 26gZsír: 14gTelített zsír: 3gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 6gTrans Fat: 0.04gKoleszterin: 173mgNátrium: 387mgKálium: 346mgÉlelmi rost: 5gCukor: 5gVitamin A: 362IUVitamin C: 0.01mgKalcium: 143mgVas: 2mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 210, mai nézettség: 1 )