Csípős csirkecurry recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 45 perc.
Ha szereted az ízes ételeket, akkor a csípős csirkecurry egy igazán jó választás lehet. Ez az étel igazán laktató és egyszerűen elkészíthető. Az íze pedig valami fantasztikus.
Csípős csirkecurry
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Csípős csirkecurry.
Hozzávalók
- 2 db csirkemell
- 3 evőkanál olaj
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl tej
- só
- 2 kávéskanál currypor
- 1 mokkáskanál köménymag
- 1 késhegynyi chili
- 1 késhegynyi gyömbérpor
- 1/2 db citrom leve
Elkészítés
- A csirkéről lehúzzuk a bőrt, majd kicsontozzuk, és felkockázzuk. Sót és curryport adunk hozzá, majd 2 órán át állni hagyjuk.
- Az olajat felforrósítjuk, a hagymát felaprítjuk, majd a köménymaggal együtt az olajon megpároljuk.
- A fokhagymát áttörjük, majd a chilipaprikával, gyömbérporral és a hússal együtt a hagymához adjuk. 4-5 percig sűrítjük, majd hozzáadjuk a tejet. Lefedve, 10-15 percig pároljuk, majd, amikor a hús magába szívta a tejet, még 10 pecig állni hagyjuk.
- Citromlevet csöpögtetünk rá, és rizzsel tálaljuk.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Csípős csirkecurry-hez!
Nutrition
Kalória: 265kcalSzénhidrát: 6gFehérje: 25gZsír: 15gTelített zsír: 2gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 8gTrans Fat: 1gKoleszterin: 75mgNátrium: 436mgKálium: 537mgÉlelmi rost: 1gCukor: 3gVitamin A: 99IUVitamin C: 6mgKalcium: 55mgVas: 1mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 115, mai nézettség: 1 )