Csirkemájas, gombás, zöldborsó Csirkemájas, gombás, zöldborsó

Csirkemájas, gombás, zöldborsó

Egytálételek Húsos

Csirkemájas, gombás, zöldborsó: Egészséges és ízletes étel a hétköznapokra

Csirkemájas, gombás, zöldborsó recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 45 perc.

A csirkemáj egy igazi tápanyagbomba, hiszen magas a fehérjetartalma és a vasbevitele is kifejezetten előnyös az egészségünk szempontjából. A gombák és a zöldborsó pedig igazi vitamin- és ásványianyag-források, amelyekkel könnyedén kiegészíthetjük a napi táplálkozásunkat. Az együttesen elkészített csirkemájas, gombás, zöldborsós étel pedig nem csak finom és laktató, de még egészséges is. 

Csirkemájas, gombás, zöldborsó

Csirkemájas, gombás, zöldborsó

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Csirkemájas, gombás, zöldborsó.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 523 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A rizst forró, sós, vegetás vízbe felteszem főni. Ez ebben az esetben 12 perc, ezalatt majdnem elkészül a rávaló is.
  • Forró olajon megfonnyasztom a hagymát és ráteszem a kisebb darabokra vágott paprikát, paradicsomot, zúzott vagy apró szeletekre vágott fokhagymát.
  • Kicsit még ezeket is dinsztelem, majd jöhet rá a máj, majd a gomba szeletek és a zsenge zöldborsó. Vigyázat, a máj miatt erősen fröcsöghet!!!!
  • Borsozom, hozzáadom a majorannát és a petrezselymet, majd lefedem. Sót a végén adom hozzá. Fedő alatt hagyom párolódni, a gomba és a borsó úgyis levet fog engedni. Közben figyelem, nehogy kiszáradjon a máj.
  • A rizst kiveszem a vízből, a zacskóból mehet is a lábosba. Erre elkészül a májas , gombás, borsós egyveleg is, most sózom és összekeverem a rizzsel, lehet tálalni.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Csirkemájas, gombás, zöldborsó-hoz!

Tápérték

Kalória: 523kcalSzénhidrát: 63gFehérje: 26gZsír: 18gTelített zsír: 3gTrans Fat: 1gKoleszterin: 345mgNátrium: 837mgKálium: 709mgÉlelmi rost: 5gCukor: 5gVitamin A: 12238IUVitamin C: 51mgKalcium: 86mgVas: 12mg
Keyword csirke, egytálétel
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Történet:

Ez a Csirkemájas, gombás, zöldborsó recept egy hagyományos magyar étel, amely a csirkemájat és a zöldségeket kombinálja egy ízletes és tápláló fogássá. A csirkemáj gazdag fehérjeforrás, és ízletesen harmonizál a gombával, zöldpaprikával és zöldborsóval. Az egész étel fűszerezése pedig a magyar konyha jellegzetes ízvilágát hozza elő, a majorannával és a petrezselyemmel. A tálalás előtt készítsd el a rizst, majd tálald együtt a csirkemájjal és a zöldségekkel.

Tálalás:

Tálald a csirkemájat és a zöldségeket egy nagyobb tálban vagy tányéron, mellé helyezve a frissen főtt rizst. Az étel ízlés szerint díszíthető egy kis petrezselyemmel vagy friss zöldfűszerrel. A tálalás előtt fontos, hogy az étel forró legyen, így az ízek a legjobban érvényesülnek.

Alternatív hozzávalók:

  • A Csirkemájas, gombás, zöldborsó receptben szereplő csirkemáj helyett használhatsz sertésmájat vagy libamájat is, ha jobban szereted.
  • A gombát variálhatod, például használhatsz fehér gombát, csiperkét vagy erdei gombákat is.
  • A zöldborsó mellett kipróbálhatsz más zöldségeket is, például sárgarépát vagy cukkinit.
  • A fűszerezést személyes ízlésed szerint alakíthatod. Próbálj ki más fűszereket is, mint például rozmaring vagy kakukkfű.

Egészségügyi előnyök:

  • A csirkemáj kiváló fehérjeforrás, amely hozzájárul az izomépítéshez és a sejtek regenerációjához.
  • A zöldségek, mint a gomba, zöldpaprika és zöldborsó, gazdagok rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Ezek támogatják az egészséges emésztést és erősítik az immunrendszert.
  • Az étel alacsony kalóriatartalma miatt ideális választás lehet, ha diétázol vagy figyelsz az étrendedre.

Variációk:

  • Ha szereted a pikáns ízeket, adhatsz hozzá egy kis csípős paprikát vagy chili paprikát a fűszerezéshez.
  • Kísérletezhetsz más zöldségekkel is, mint például cukkini, sárgarépa vagy zöldbableves.
  • Ha vegetáriánus vagy vegán étrendet követsz, készítheted a receptet tofuval vagy tempeh-szel helyettesítve a húsos összetevőket.

Érdekességek:

  • A csirkemáj sokan szeretik a májas ételek kedvelői közül, mivel finom és szaftos ízű.
  • A magyar konyha gazdag hagyományokkal rendelkezik, és a csirkemáj egy gyakori hozzávalója a magyaros ételeknek.
  • A csirkemáj tápláló étel, amely hozzájárulhat a vas- és B-vitamin-bevitelhez.
(össznézettség: 2 048, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating