Csirkemell rolád Csirkemell rolád

Csirkemell rolád

Csirke Szárnyas

Csirkemell rolád: Könnyű és ízletes recept egy gyors vacsorához

Csirkemell rolád recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 40 perc.

Ha egy egyszerű, de nagyszerű vacsorát szeretne elkészíteni, akkor a Csirkemell rolád az, amit keres. Ez a könnyű és ízletes recept mindenki számára elérhető, és csak néhány alapanyag szükséges hozzá. 

Csirkemell rolád

Csirkemell rolád

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Csirkemell rolád.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 835 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A csirkét, a szalonnát, a paradicsomot, a bazsalikomot kisebb darabokra vágom fel és ledarálom.
  • A tésztát kiterítem egy lisztezett deszkára , félbevágom hosszában,a fele csirkés keveréket a tészta felére kanalazom,majd szorosan feltekerem.
  • Éles késsel 2.5 cm – s darabokra felvágom, nem a vágott oldalával ,hanem csak rendesen belerakom egy sütőpapírral kibélelt tepsibe .
  • A tetejét felvert tojássárgával megkenem, a tetejét szezámmaggal megszórom és 200 fokos sütőben megsütöm kb: 20 perc alatt.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Csirkemell rolád-hoz!

Tápérték

Kalória: 835kcalSzénhidrát: 48gFehérje: 33gZsír: 56gTelített zsír: 16gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 29gTrans Fat: 1gKoleszterin: 132mgNátrium: 404mgKálium: 566mgÉlelmi rost: 2gCukor: 1gVitamin A: 114IUVitamin C: 2mgKalcium: 83mgVas: 4mg
Keyword csirke, húsétel
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Történet:

A csirkemell rolád egy ízletes és kreatív módja annak, hogy feldobd a hétköznapi csirkemell recepteket. A vékonyra szeletelt csirkemellet fokhagymával és baconnal tekerjük fel, majd szárított paradicsommal és szezámmaggal megszórjuk. Az egész roládot a leveles tésztába csomagoljuk, majd ropogósra sütjük. Az ízek kiválóan harmonizálnak egymással, a tészta pedig megbírkózik a csirkemell szaftos és ízletes töltelékével.

Tálalás:

A csirkemell roládot szeletekre vágva tálaljuk, hogy a ropogós tészta és a szaftos csirkemell belül jól látható legyen. Tálalhatod körettel, például párolt zöldségekkel, salátával vagy akár egy adag friss főtt tésztával. A roládot díszítheted friss fűszernövényekkel, mint például petrezselyem vagy snidling, hogy még vonzóbb legyen.

Alternatív hozzávalók:

  • Ha nem szereted a bacont, helyettesítheted sonkával vagy prosciuttóval.
  • A szárított paradicsom helyett használhatsz friss paradicsom szeleteket vagy paprikát a rolád töltelékéhez.
  • Kísérletezhetsz más zöldségekkel is a töltelékben, mint például gomba vagy spenót.
  • A leveles tészta helyett készíthetsz saját tésztát, például palacsintatésztát, amelyet köré tekerhetsz a csirkemellet.
  • Ha szereted a fűszeresebb ízeket, adj hozzá néhány csípős paprikát vagy chilit a töltelékhez.
  • A szezámmag helyett használhatsz más magokat, mint például napraforgómagot vagy diót a tészta tetején.

Egészségügyi előnyök:

A csirkemell rolád egészséges és tápláló étel lehet, különösen ha megfelelő hozzávalókat és főzési módszereket választasz. Néhány egészségügyi előnye a következők:

  1. Csökkentett zsírtartalom: A csirkemell alacsony zsírtartalmú hús, amely alacsonyabb kalóriatartalmat és kevesebb telített zsírt tartalmaz, mint például a bőrös csirkehús vagy a vörös húsok.
  2. Magas fehérjetartalom: A csirkemell kiváló fehérjeforrás, ami fontos építőköve a szervezetnek. A fehérje hozzájárulhat az izomtömeg fenntartásához és a teltség érzetének meghosszabbításához.
  3. B-vitaminok: A csirkemell jelentős mennyiségű B-vitaminokat tartalmaz, például B3-vitamint (niacin), B6-vitamint és B12-vitamint. Ezek a vitaminok hozzájárulnak az egészséges anyagcsere és az idegrendszer megfelelő működéséhez.

Variációk:

A csirkemell rolád sokféleképpen variálható, hogy még több ízélményt és változatosságot hozz a receptbe. Néhány ötlet a következők:

  1. Töltelékek variációja: Kísérletezhetsz különböző töltelékekkel a csirkemellben. Próbáld ki a friss zöldségeket, például spenótot vagy gombát, vagy változtass az ízeken fűszerek vagy sajtok hozzáadásával.
  2. Glazúr vagy mártás: Adj hozzá egy ízletes glazúrt vagy mártást a csirkemell rolád tetejére, hogy még gazdagabb ízvilágot kapj. Például készíthetsz mézes-mustáros vagy paradicsom alapú mártást.
  3. Színesítés zöldségekkel: Tegyél a csirkemell rolád mellé még több zöldséget a tálaláshoz. Párolt vagy sütött zöldségekkel, például sárgarépával, brokkolival vagy cukkinivel egészítheted ki az ételt.

Érdekességek:

  • A csirkemell egyike a leggyakrabban fogyasztott húsoknak világszerte, mivel sokoldalúan felhasználható és kevésbé zsíros, mint más húsok.
  • A csirkemell rolád egy olyan étel, amelyet könnyedén elkészíthetsz előre és felhasználhatsz későbbi étkezésekre is. Tehát remek választás lehet a családi ebéd vagy vacsora tervezésénél.
  • A csirkemell roládot tálalhatod hidegen is, például egy piknik vagy parti alkalmával. Vágd fel szeletekre és kínáld szeletelt zöldségekkel és mártogatóssal.
(össznézettség: 639, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése