Csirketekercs mozzarellával és bazsalikommal Csirketekercs mozzarellával és bazsalikommal

Csirketekercs mozzarellával és bazsalikommal

Csirke Szárnyas

Csirketekercs mozzarellával és bazsalikommal: Egyszerű és finom recept

Csirketekercs mozzarellával és bazsalikommal recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 40 perc.

A csirketekercs mozzarellával és bazsalikommal egy finom fogás, amelyet azoknak ajánlunk, akik szeretik az egészséges és finom ételeket. Ez a fogás nem csak finom, de egyszerűen elkészíthető és nem igényel különleges szakács tudást.

Csirketekercs mozzarellával és bazsalikommal

Csirketekercs mozzarellával és bazsalikommal

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Csirketekercs mozzarellával és bazsalikommal.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 496 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A filéket picit sózom és (nagyon) borsozom. Majd mindegyikre terítek egy sonkát,egy sajtot és egy -két bazsalikom levelet. Feltekerem majd a baconbe csomagolom. Összetűzni nem szükséges ,nem fog kitekeredni.
  • Egy sütőtálba sorakoztatom,meglocsolom kis olívaolajjal,majd mehet a sütőbe 180°C-ra kb.20 percre.
  • Ezalatt szépen átsül és a szalonnaburok is finom ropogós lesz.
  • Néhány percig pihentetem,majd rézsútosan szeletelve tálalom.
  • A köret,petrezselymes krumpli és zöldsaláta.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Csirketekercs mozzarellával és bazsalikommal-hoz!

Tápérték

Kalória: 496kcalSzénhidrát: 1gFehérje: 45gZsír: 33gTelített zsír: 13gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 14gTrans Fat: 1gKoleszterin: 163mgNátrium: 528mgKálium: 715mgÉlelmi rost: 1gCukor: 1gVitamin A: 241IUVitamin C: 2mgKalcium: 117mgVas: 1mg
Keyword csirke, húsétel
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Történet:

Ez a csirketekercs mozzarellával és bazsalikommal recept a hagyományos magyar konyhát ötvözi az olasz ételek gazdag ízvilágával. A két kultúra remekül összhangba kerül ebben az egyszerű, de mégis kifinomult fogásban. A tekercs alapja a jól ismert csirkemell, amelyet a sonka, mozzarella, bazsalikom és a bacon egyedi íze és textúrája tesz igazán különlegessé.

Tálalás:

A csirketekercset rézsútosan szeleteljük, hogy az étel szíve – a töltelék – jól látszódjon. A petrezselymes krumpli a tányéron a tekercs mellé kerül, a zöldsaláta pedig külön tálban, így mindenki saját ízlése szerint adhat hozzá a tányérjához. A friss bazsalikomlevél a tetején nem csak dekoráció, hanem extra ízt is ad az ételnek.

Alternatív hozzávalók:

Ha szeretnél kísérletezni a recepttel, vagy nincsen kéznél egyes hozzávalók, itt van néhány alternatíva:

  • Ha nem találsz friss bazsalikomot, használhatsz szárított bazsalikomot is, bár a friss bazsalikom adja meg az étel igazi, nyári ízét.
  • A sonka helyett használhatsz pulykasonkát vagy marhasonkát.
  • A mozzarella helyett használhatsz füstölt sajtot vagy gouda sajtot, ezek kiválóan olvadnak a sütőben és különleges ízt adnak az ételnek.
  • A bacon helyett használhatsz szalonnát vagy prosciuttot, attól függően, hogy milyen ízeket részesítesz előnyben.
  • Ha szeretnéd még egészségesebbé tenni az ételt, használj teljes kiőrlésű kenyérpirítóst a köretként, a petrezselymes krumpli helyett.

Egészségügyi előnyök:

A csirketekercs mozzarellával és bazsalikommal egyaránt gazdag fehérjében és egészséges zsírokban. A csirkemell kiváló fehérjeforrás, ami fontos az izomépítéshez és a sejtek javításához. A mozzarella alacsony zsírtartalmú sajt, amely kalciumot tartalmaz, ami fontos a csontok egészségéhez. A bazsalikom antioxidánsokban gazdag, és antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik. A bacon, bár magasabb zsírtartalmú, egészséges zsírsavakat és B-vitaminokat is tartalmaz.

Variációk:

A csirketekercs mozzarellával és bazsalikommal variálható is, attól függően, hogy milyen ízvilágot szeretnénk elérni. Például, ha mediterrán hangulatot szeretnénk, cseréljük le a bazsalikomot friss rozmaringgal és fokhagymával. Ha ázsiai ízeket keresünk, használjunk teriyaki mártást a tekercsben és rizzsel tálaljuk.

Érdekességek:

A bazsalikom, amit ebben a receptben használunk, az olasz konyha alapvető fűszere, és jellegzetes íze az olasz ételekre jellemző. De tudtad, hogy a bazsalikom eredetileg Indiából származik, és már több mint 5000 éve használják a főzésben és a gyógyászatban? Az olaszok csak a középkorban kezdtek el bazsalikomot használni, de ma már elengedhetetlen része az olasz konyhának. Ez a recept így nemcsak finom, hanem kulturális utazást is kínál, amint összeolvadnak benne a különböző ízvilágok.

(össznézettség: 435, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése